top of page

Gojdişti cu care ne mândrim: Ştefana Duşe - Vocea din spatele personajelor favorite ale copiilor

Updated: Oct 10, 2021



Autor: Iulia Popovici - Redactor GOJDIȘTII


Următoarea persoană pe lista de gojdişti cu care ne mândrim este nimeni alta decât Duşe Ştefana. Cu toate că unii nu au avut până acum plăcerea de a o cunoaşte personal, şansele sunt destul de mari ca ori să-i fi citit articolele ori să-i fi auzit vocea măcar o dată.


Ştefana Duşe este elevă în clasa a 11-a C şi încă din primele luni a clasei a 9-a a activat în cadrul Consiliului Şcolar al Elevilor colegiului nostru, ocupând funcţia de redactor. Printre titlurile atribuite ei se numără şi “Efectele pandemiei”,“Avocatul din spatele elevilor” şi “O nouă realitate”. Ştefana s-a remarcat şi prin participarea la olimpiadele de limba română şi engleză şi în diferite acte de voluntariat în cadrul centrului de tineret “The Spot” Oradea. O pasionează cititul, teatrul şi muzica, studiind pianul din clasa întâi. Întrebată care este artistul său preferat, gojdista va răspunde mereu “Kurt Cobain” deoarece “este singura personalitate care m-a intrigat la fel de mult ca Freddie Mercury”. Un lucru mai puţin cunoscut însă despre diligenta elevă iubitoare de muzică rock este acela că vocea ei e cea din spatele multor desene animate şi seriale iubite de copii. Putem regăsi vocea Ştefanei în producţii precum “Spirit”, difuzat pe Minimax, “Magic School Bus”, “Project Mc2”,“Worst witch”, toate trei disponibile pe Netflix, “Micii Ponei” sau “KungFu Panda”.


Pentru a o cunoaşte mai bine pe Ştefana şi a afla mai multe despre inedita slujbă part-time a sa, i-am adresat acesteia câteva întrebări.


Cum ai început să dublezi ?

“Făcusem deja două cursuri de teatru pentru copii, când în clasa a 3-a i-a fost propus mamei mele să mă ducă la un casting la Zone Studio. Am înregistrat câteva replici dintr-un rol, urmând să fiu contactată peste câteva săptămâni și să încep să dublez până la momentul actual.”

Care a fost momentul tău favorit de când te ocupi cu dublajul de desene animate ?

“Va suna clișeic, dar fiecare zi pe care o petrec la studio vine cu ceva special și care mă face să iubesc ceea ce fac și mai mult. Cu toate acestea, după toți acești ani cred că momentul meu favorit rămâne acela când cineva îmi recunoaște vocea.”

Ți-a recunoscut cineva vreodată vocea ?

“Da, mi se mai întâmplă, dar cea mai inedită întâmplare rămâne cea de acum câteva luni când eram la o școală din Tinca cu o activitate de voluntariat a centrului The Spot. Acolo o fetiță mi-a recunoscut vocea dintr-un serial de pe Netflix și în câteva minute s-a dus vorba printre copii, astfel încât la scurt timp le semnam autografe pe hol și îmi făceam poze cu ei. Doua fetițe chiar s-au dus în parc și mi-au făcut buchețele de flori, deci clar nu e ceva ce voi uita vreodată.”

Cum te simți știind ca vocea ta e cunoscută de atâtea persoane?

“Simt că acest lucru este cea mai bună recompensă pentru munca pe care o fac. Mă bucură să știu că unii copii se uită fascinați sau râd la desenele pe care eu am crescut dublându-le.”

Mulţumim cititorilor şi Ştefanei pentru timpul acordat şi vă invităm cu drag să citiţi şi viitoarele articole din seria “Gojdişti cu care ne mândrim”.

Dacă ai colegi sau cunoşti elevi ai liceului nostru despre care ţi-ar plăcea să citeşti, nu te sfii să contactezi membrii redacţiei Gojdiştii.


Autor: Iulia Popovici - Redactor Gojdiștii

687 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page