top of page

The Spot Oradea, centrul de tineret care dorește să facă o schimbare



Autor: Iulia Popovici - Redactor GOJDIȘTII


„The Spot” a fost fondat de către compania ADLO în parteneriat cu Primăria Oradea şi îşi are activitatea la centrul de tineret cu acelaşi nume. Conform site-ului propriu „Centrul de dezvoltare educațională ‹‹The Spot›› este un proiect care are ca principal obiectiv dezvoltarea aptitudinilor formale și non formale ale tinerilor, în vederea pregătirii lor pentru viața de adult, prin intermediul educației integrate, în vederea orientării profesionale.” În cadrul centrului se desfăşoară astfel cursuri în diferire domenii (ex. dezvoltare personală, robotică, arhitectură digitală etc.), totodată fiind ” vizată angajarea tinerilor în schimburi educaționale internationale prin programe Erasmus K1, K2, Solidarity Corps, programe educaționale finanțate de Uniunea Europeană”.


Recent, Consiliul Şcolar al Elevilor Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu” a semnat un contract de parteneriat cu „The Spot”, cu scopul cooperării în scopul construirii unei grădini incluzive şi a altor proiecte în viitor.


În vedera posibilei colaborări cu colegiul nostru , Ştefan Abrudan, preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor, alături de Iulia Costea, vicepreşedinte în cadrul consiliului, au participat la o şedinţă la centrul de tineret. Întrebat de impresia lăsată de experienţa sa cu „The Spot”, Ştefan a spus:


„Şedinţa la care am participat împreună cu Iulia Costea m-a impresionat foarte tare şi cred că acela a fost momentul în care am hotărât să facem un parteneriat cu acest centru. M-au impresionat în mod special atmosfera, echipa şi modul în care se iau deciziile în cadrul „The Spot”. Datorită acestor lucruri, am luat decizia unei colaborări de lungă durată cu aceştia, să îi ajutăm, sau mai degrabă sa ne ajutăm reciproc în proiectele noastre ”.


Grădina incluzivă menţionată mai sus reprezintă la ora actuală cel mai important proiect al organizaţiei, nu numai datorită impactului asupra comunităţii pe care terminarea acesteia l-ar avea, dar şi pentru că reprezintă foarte bine principiile centrului. “Grădina”, în urma completării sale, urmează să servească ca şi “spot” de relaxare şi divertisment pentru toţi tinerii din comunitatea noastră, în mod special celor ce în mod normal ar avea dificultăţi în accesarea unui astfel de loc (de ex. tinerii cu dizabilităţi etc.).


Incluziunea reprezintă unul din pilonii de bază a ”The Spot”, altfel spus în cuvintele Deliei Mela, directorul educaţional al centrului , “Incluziunea pentru centrul de tineret ‹‹The Spot›› este foarte importantă pentru că noi dorim să dezvoltăm programe de incluziune cu tinerii din comunitatea din Oradea pentru tinerii proveniţi din medii defavorizate, de etnii diferite sau cu diferite dizabilităţi. În acest sens a venit şi idea grădinii incluzive. Este idea tinerilor voluntari ai centrului care doresc să se implice în a-şi ajuta semenii, cu scopul creeării unei comunităţi incluzive.”


Echipa “The Spot” invită cu braţele deschise pe oricine este doritor să ofere o mână de ajutor. Indiferent de diferenţe, motto-ul “Spot in you” se aplică tuturor, într-un spaţiu fără prejudecăţi, cu minţi şi inimi deschise. Dacă doreşti sa te implici, ori doar eşti curios să afli mai multe despre centru, informaţii suplimentare se pot găsi ori pe site-ul său (https://thespotcenter.ro/) sau pe pagina sa de instagram (@thespotoradea). Curioşii pot chiar vizita centrul la adresa afişată pe site sau să mă contacteze pe platforma microsoft teams (@iulia popovici) ori pe instagram (@juls_place) pentru orice întrebări.

175 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page