top of page

Școala online în percepția gojdiștilor



Gândul că nu ne putem vedea prietenii, colegii sau profesorii decât prin intermediul unui ecran este sfâșietor. Trăim într-un scenariu apocaliptic pe care era de dorit să îl vizionăm la cinema într-un film sau bineînțeles să citim despre acesta. Cu toate că distanțarea socială ne împiedică să mergem la școală, noi, elevii Colegiului Național ,,Emanuil Gojdu” ne continuăm educația în siguranță cu ajutorul tehnologiei.

De la data de 16 martie 2020, am început să luăm parte la cursuri online pe platforma Microsoft Teams, ținând cont de faptul că toți elevii gojdiști au cont Microsoft oferit de către școală. De ce? Pentru a nu pierde timpul prețios în care putem învăța într-un ritm normal asemănător cu școala.


Deoarece părerile voastre contează pentru noi, am hotărât să vă cerem ajutorul vouă, elevilor școlii noastre, pentru a ne împărtăși propriile experiențe cu această educație efectuată în mediul online, așa că v-am cerut părerea în legătură cu schimbările inevitabile din educație. Părerile sunt împărțite, exact asta ne face unici, însă noi suntem împreună atât la școală cât și în carantină, iar educația noastră continuă chiar și de acasă.

Toate părerile voastre în legătură cu școala online au fost citite cu atenție, însă mi s-a părut adecvat să relatez doar câteva dintre ele:


,,Într-o perioadă dificilă ca aceasta prin care trecem, școala online este un mijloc foarte bun de învățare pentru elevii din întreaga școală. După părerea mea, această metodă de învățare este foarte eficientă, profesorii putând colabora foarte bine cu noi elevii, dar totuși mijlocul acesta modern nu înlocuiește cursurile tradiționale deoarece ne privează de socializarea dintre noi, colegii și profesori, o socializare cu care suntem atât de obișnuiți și de care avem atâta nevoie.” - Ștefan Abrudan Vicepresedinte al C.Ș.E. ,,Emanuil Gojdu”.

,,După părerea mea, școala online nu este o alterativă competentă deoarece nu toți profesorii acceptă predatul via video conferință, sau le este greu să se adapteze noilor condiții, dar mai ales pentru că nu toți elevii vor fi atenți la oră, cadrul didactic neavând garanția că toți cei care participă iși dedică concentrarea lecției” - Elev anonim

,,De când s-au închis școlile am avut câteva ore online, pe platforma teams. Din fericire, această depărtare fizică dintre noi și profesori nu afectează predarea, chiar dacă aceasta se face online. Orele acestea ne ajută să nu uităm materia deja predată, astfel încât atunci cand vom reveni fizic la școală nu vom pierde din timpul prețios pe care îl mai avem și vom putea intra din nou în ritmul nostru obișnuit ” - Dalia


,,Școala online a reprezentat o parte din schimbările din viața mea din ultimele săptămâni. Îmi place mult faptul că pot să particip la ore din confortul casei și că profesorii înțeleg situația elevilor, fiind mai prietenoși și indulgenți. De asemenea, platforma Microsoft Teams face ca școala online să fie ușor de organizat și de urmărit.” - Gergheleș Mihai


Datorită faptului că avem gojdiști cu care ne putem mândri și pe care carantina îi privează de plăcerea competițiilor unde aveau ocazia să își etaleze talentul și munca depusă pe tot parcursul anului. M-am gândit să vorbesc cu unul dintre olimpicii noștri, Bughiu George, elev în clasa a IX-a E. Îl cunosc pe George de 4 ani și pot să vă mărturisesc că anul acesta nu a fost singurul în care a avut rezultate grozave la olimpiade ,,Cei care s-au pregătit foarte bine au de suferit, un an suntem scoși pe tușă. Totuși, nu poți să riști să aduci sute de elevi în același loc, deci pot să înțeleg măsura.” ne spune George după ce ratează șansa de a participa la două olimpiade la care s-a calificat la etapa națională, la Chimie și Biologie. Pe lângă George mai sunt mulți elevi care așteptau cu nerăbdare olimpiadele.


Școala este foarte importantă pentru fiecare dintre noi, mai ales atunci când începem să îi simțim lipsa atât de puternic. Școala noastră ,,clasică” pe care o judecam mereu a fost acum înlocuită temporar. Am ajuns să ne lipsească chiar și trezitul de dimineață, ca să nu mai spun despre colegi, profesori, pauze sau cursurile obișnuite. Momentan, toate acestea trebuie să mai aștepte, pentru ca noi să fim în siguranță și sănătoși.


Stăm acasă și totul va fi bine!


Autor: Mela Ardelean



1,050 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page