top of page

Școala online sau școala fizic, dar cu mască? - Ce preferă elevii?

Updated: Dec 15, 2020


Autor: MARA VEREȘ




Desen realizat de Ruxandra Bălțătescu


Când stăm și ne gândim că nu ne putem întâlni cu prietenii, colegii sau chiar cu profesorii noștri este de-a dreptul îngrozitor! Majoritatea oamenilor au impresia că trăiesc un film de groază, film în care noi suntem actorii principali. În momentul de față, trăim niște clipe complexe. Astfel, s-a creat o rutină rezultată din situația actuală a vremurilor rele pe care le trăim. Ne trezim, deschidem laptopul și intrăm la ore, urmând să ne facem temele, referatele, proiectele și să învățăm pentru că, la urma urmei, suntem elevi, iar aceasta este principala noastră responsabilitate. În același timp, suntem toți conștienți că șederea noastră acasă ajută la limitarea răspândirii acestui virus.

Colectivul Colegiului Național ,,Emanuil Gojdu” își continuă activitatea pe platforma Microsoft Teams, având în vedere faptul că toți membrii acestui colegiu au acces la un cont de Microsoft oferit de școală.

Tocmai pentru că părerile colegilor gojdiști ne interesează și contează, am decis să vă solicităm opinia în legătură cu ce preferați, școala online sau școala fizic, dar cu mască? Părerile au fost împărțite, așa că acestea au fost citite cu grijă și atenție, hotărând să vă comunic câteva dintre ele:


„Din punctul meu de vedere, dată fiind situația actuală, este mai sigur să facem școală online. Statul nostru acasă limitează considerabil răspândirea virusului, principalul obiectiv al tuturor, însă orele nu au aceeași eficiență precum cele de la școală. Nouă ne este mai greu să asimilăm informația primită la ore, iar domnilor profesori să găsească metode eficiente de predare și evaluare.

Pe de-o parte, online-ul este o alternativă mai comodă, de care se profită: două click-uri, un fundal blurat și nimeni nu știe că faci ore din pat, iar, pe de altă parte, este una mai sigură pentru elevii emotivi, căci nu mai pot fi judecați, acest comfort determinându-i să devină activi la ore.

În concluzie, școala online oferă siguranță în schimbul eficacității, dar nu cred că este un impediment în fața elevilor cu adevărat dornici să învețe.” – Ruxandra Tărău (9G)


„Am o părere împărțită. Pe online se face foarte greu comunicarea cu profesorii, de multe ori conexiunea la internet a tuturor e foarte slabă, iar statul pe scaun timp de cinci ore pe zi cu ochii la calculator nu este chiar cel mai plăcut mod de a învăța. Atunci când mergi fizic la școală, nu doar că poți înțelege materia predată mai bine, dar există și acest aspect de comunicare cu alți oameni, de socializare. În condiții normale, aș alege școala fizică 100%, dar acum cu toate restricțiile care au fost impuse, este greu să mergi la școală. Prin interzicerea plimbărilor pe coridoare, a mersului la chioșc, a ieșirii afară în pauze și a scurtării lor la doar 5 minute, la toate acestea adăugându-se obligativitatea purtării măștii, experiența mersului la școală nu e la fel de plăcută ca și înainte. Totuși, nu consider că școala online este o opțiune bună pe termen lung și chiar sper că ne vom putea întoarce înapoi la școală imediat ce situația epidemiologică ne va permite asta.” – Briana Soare (9E)


„În opinia mea, școala online are multe beneficii, precum păstrarea siguranței noastre. Aplicația Microsoft Teams permite profesorilor să țină ore interactive, în care elevii pot răspunde în ordine, iar cu ajutorul faptului că microfoanele elevilor sunt închise, în timpul lecțiilor nu este gălăgie.

Deși abia aștept să pot merge la școală fizic și să mă întălnesc din nou cu prietenii mei, acest lucru ar fi posibil doar în condițiile în care acest virus ar fi vindecat.” – elev anonim


În această perioadă, toți ne-am dat seama cât de importantă este școala pentru noi și cât de mult îi ducem dorul, chiar dacă unii dintre noi, în aceste condiții, preferă școala online. Sunt sigură că tuturor ne lipsesc pauzele pe care le petreceam împreună cu prietenii noștri pe coridor, plimbările până la chioșc, ieșitul în curte și chiar și orele ,,clasice”, cu profesorul în fața noastră, dar cel mai mult ne lipsește socializarea, care se realiza inevitabil. Toate lucrurile vor reveni la normal, doar dacă nu neglijăm restricțiile care ne-au fost impuse, restricții care ne protejează sănătatea. Așadar, tot ce trebuie să facem este să le respectăm și să stăm acasă, iar în acest fel, totul va fi bine!


Autor: Mara Vereș - Redactor GOJDIȘTII

969 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page