top of page

Învățăm să dăruim


Autor: Miruna Sturz – Redactor GOJDIȘTII


În preajma sărbătorilor de iarnă, sentimentul care ne încălzește sufletele este iubirea și, în antiteză cu frigul de afară, gheața în care sunt învăluite inimile oamenilor se topește încetul cu încetul. Astfel, numărul acțiunilor filantropice realizate de oameni crește tot mai mult, dorința de a dărui putând fi găsită la orice colț de stradă.


Anul acesta Moș Crăciun a sosit mai repede la Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu”, unde alături de ajutoarele sale loiale, membrii Consiliului Elevilor, organizează de luni, 20 decembrie, până miercuri, 22 decembrie, în fiecare pauză, în sala festivă, Târgul de Crăciun, al treilea proiect din seria ,,Un Crăciun Gojdist”. Elevi din toate clasele pot dona cărți sau handmade-uri, care vor fi mai apoi vândute. Cărțile reprezintă izvoare ale cunoștinței, lumi comprimate între două coperți. Niciodată nu putem spune că avem prea multe cărți și nici nu putem anticipa când cartea perfectă pentru noi se va ivi. Astfel, Târgul de Crăciun reprezintă atât o oportunitate de a face cunoștință cu o carte mai mult sau mai puțin interesantă, cât și o ocazie de a face o posibilă bucurie unui coleg sau unei colege, care ne împărtășește pasiunea pentru citit. Totodată, hobby-ul unora dintre noi de a confecționa diverse handmade-uri poate fi, în sfârșit, apreciat de cei din jur. O brățară, un glob, un inel pot deveni cadouri, care vor pune un zâmbet pe buzele primitorului. În acest mod, vom reuși împreună să aducem cu adevărat spiritul Crăciunului în școala noastră.


Poate unii dinre noi se întreabă cum vor fi utilizați banii strânși. Răspunsul e simplu: banii adunați în cadrul târgului vor fi investiți în dotarea Students Hub-ului. Și totuși ce este Students Hub-ul? Students Hub-ul reprezintă un concept nou care îmbină plăcutul cu utilul, crescând productivitatea, cât și sănătatea mentală din rândul elevilor. Această idee are ca scop dezvoltarea unui mediu sigur și eficient pentru elevii colegiului. Hub-ul va avea mai multe atribuții printre care crearea unui mediu de studiu independent, multifuncțional, unde se vor desfășura cluburile elevilor, și înființarea unui mediu de relaxare, unde elevii pot socializa sau citi o carte.


În această ordine de idei, participarea la târg ne va ajuta atât să devenim mai responsabili, cât și să ne asigurăm nouă și generațiilor următoare un mediu nou, productiv și smart, care ne va ajuta să ne dezvoltăm și să evoluăm. Astfel, atât noi cât și viitorii elevi ai colegiului vom putea beneficia de acest proiect. Așadar, deși suntem mai tot timpul grăbiți în ultima vreme și timpul pare că trece mai repede decât dispare ciocolata din cămară... o fărâmă din zilele noastre pline poate fi acordată participării la acest proiect, de ale cărui rezultate ne vom bucura cu toții pe termen lung.


În concluzie, suntem cu toții așteptați cu drag în fiecare pauză, de luni, 20 decembrie, până miercuri, 22 decembrie, în sala festivă pentru a face acest eveniment memorabil. Ce ziceți? Ne întâlnim acolo?


Autor: Miruna Sturz – Redactor GOJDIȘTII

102 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page