top of page

Voluntariatul

Updated: Nov 18, 2021


Autor: Alexandra Cohuț - Redactor GOJDIȘTII


Tindem să credem că voluntariatul este „muncă gratuită”, dar acesta nu înseamnă nimic altceva decât: „dezvoltare”, „sprijin”, „spirit de echipă”, „prietenie”, „bunătate”, „ajutor” și „zâmbet”. Cea mai bună modalitate de a-ți face prieteni noi, de a corecta sau diminua diverse probleme din lumea aceasta, de a cunoaște persoane cu care ai interese comune și de a te dezvolta în același timp este voluntariatul.


Fac voluntariat și de multe ori am auzit replica „oricum sunt aici doar pentru diplomă...” ceea ce m-a întristat destul de mult. Nimic nu se compară cu spiritul voluntar, iar dacă toți l-am dobândi, lumea s-ar schimba. Trăiesc pentru a fi un om mai bun zilnic și pentru satisfacția când ajut pe cineva, iar la finalul zilei realizez că am făcut pe cineva să zâmbească astăzi.


Sunt atâtea locuri în acest oraș care au nevoie de noi și nu cred că ar deranja pe nimeni să trăiască mai frumos; Sunt atâția oameni nevinovați care au nevoie de orice gest, cât de micuț de ajutor; Am văzut multe persoane care au zâmbit la împărțirea unor bilețele cu un mesaj frumos și cred că le-am inspirat doar un gând bun! Schimabrea pleacă de la noi!


Deși nu suntem plătiți, în loc de bani ni se oferă multe oportunități noi. Oferim înapoi ceea ce noi am învățat, lăsând în spate o lume mai bună! Voluntariatul construiește o comunitate de suflet!


Împarte iubire, zâmbete și bunătate!


Autor: Alexandra Cohuț - Redactor GOJDIȘTII

100 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page