top of page

Viața ca profesor în Gojdu! -Luminița Citrea

Actualizată în: 23 mar. 2022


Autor: Daria Teodorescu - Redactor GOJDIȘTII

„Natura ne face asemănători. Educația ne deosebește” -Confucius

Cu toții știm că profesorii care își predau materia cu drag și cu zâmbetul pe buze sunt acei profesori care ajung să inspire o întreagăgenerație de elevi.

Doamna profesoară Luminița Citrea face parte din categoria acestor profesori, predând și explicând biologia cu un entuziasm aparte.

Vă îndemn să acordați atenția cuvenită interviului de mai jos, cu scopul de a o cunoaște mai bine, atât pe dânsa, cât și farmecul biologiei.

1.Când ați descoperit pasiunea pentru biologie ?

Am îndrăgit biologia încă din anii de gimnaziu, lucru care m-a determinat săurmez la liceu profilul de chimie-biologie.

2. De când v-ați dorit să urmați o carieră în învățământ ?

Am decis să devin profesoară de biologie din anul III (Facultatea de Biologie-Geologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai-Cluj-Napoca) când am început să urmez modulul psiho-pedagogic care include și orele de practică pedagogică. A fost o experiență plăcută să lucrez cu elevii și am primit un feedback pozitiv. Acest fapt a fost hotărâtor pentru mine.

3. Care sunt materiile pe care le-ați îndrăgit când ați fost elevă ?

Materiile pe care le-am îndrăgit ca elevă au fost: chimia, biologia, limba franceză, istoria, geografia.

4.Ce vă pasionează cel mai mult în materia pe care o predați ?

​Fiecare ramură a biologiei are farmecul ei și o abordez pe fiecare cu plăcere. Aș dori să transmit și elevilor pasiunea pentru câte un domeniu. Am avut elevi pasionați de botanică, de genetică, de zoologie dar cei mai mulți au îndrăgitanatomia și fiziologia umană. Cred că fiecare dintre acestea are o importanță deosebită în viața noastră și de aceea consider că trebuie să îmbinăm noțiunile teroretice învățate cu partea aplicativă a lor.

5. Care ar fi o experiență din cadrul carierei didactice pe care n-o

veți uita niciodată ?

Sunt mai multe experiențe de care îmi aduc aminte cu multă plăcere: activitățile didactice deosebite realizate cu elevii, participările, încărcate de multe emoții, la olimpiade și concursuri, bucuria reușitei pentru fiecare elev precum și revederile după mai mulți ani când am constatat cu mulțumire că au avut un parcurs frumos în carieră.

6. Ce vă pasionează, în prezent, pe lângă biologie ?

Îmi place să citesc, să ascult muzică clasică, să mă ocup de flori, însă, din păcate, timpul liber este din ce în ce mai puțin.

7. Care sunt dorințele pe care le aveți cu privire la materia predatăși timpul dedicat elevilor?

O dorință importantă (și sper să rămână constantă) este creșterea motivației elevilor de a învăța la biologie, prin trezirea interesului pentru fiecare ramură în parte și urmarea unei cariere în acest sens.

​În încheiere, îi mulțumesc doamnei profesoare pentru timpul acordat realizării interviului și pentru ideile pe care le-a împărtășit cu noi.

605 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page