top of page

Tot ce trebuie să știi despre clubul de dezbateriAutor: Iulia Sabău - Redactor GOJDIȘTII


Dezbaterile academice reprezintă o metodă educațională pentru elevi, ce au ca scop principal cultivarea abilităților de oratorie, de argumentare și de gândire critică.


Clubul de dezbatere al Colegiului Național “Emanuil Gojdu” a luat naștere acum mai bine de 10 ani, aflându-se sub coordonarea domnului și doamnei profesor de științe sociale Sonea Ciprian și Liliana.


Beneficiile participării la clubul de dezbatere sunt numeroase. Elevii ce frecventează activitățile acestui club tind să își facă mult mai ușor prieteni, fapt extreme de important la vârsta adolescenței. Aceștia pot comunica cu cei din jur în orice context, înțelegându-le opiniile și ideile. Susținerea unui discurs liber in fața unor persoane atât cunoscute, cât și necunoscute, dezvoltă inevitabil stima de sine.


Încă de la început, gojdiștii au prezentat un mare interes față de acest club, participând în nenumărate rânduri la concursuri și olimpiade naționale. Printre performanțele școlare cu care Colegiul Național “Emanuil Gojdu” se mândrește, se află și:


· Locul al III-lea obținut la Concursul Național de Dezbateri Oratorice “Tinerii dezbat” 2010


· Locul al II-lea la Olimpiada Națională de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică “Tinerii dezbat“ 2016


· Premiul Mențiune în anul 2019 la Olimpiada Națională de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică “Tinerii dezbat”


· Calificarea la etapa națională a concursului “Mega Dezbatere” 2020

Clubul de dezbatere este destinat elevilor liceeni gojdiști, indiferent de profilul la care se află.


În cazul în care sunteți interesați să vă perfecționați calitățile oratorice, sunteți așteptați să participați în mod voluntar, săptămânal, după orele de curs, la activitățile clubului de dezbatere.


Autor: Iulia Sabău - Redactor GOJDIȘTII

174 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page