Sportul – drumul între pasiune și carieră - Darian GalAutor: Mara Vereș - Redactor GOJDIȘTII


Un sport reprezintă activitatea de natură fizică care oferă beneficii atât corpului, cât și minții. Totodată, sportul este o activitate care poate influența stilul de viață, sănătatea sau personalitatea. Interesele sau pasiunile umane fac parte din mai multe sfere, cum ar fi: arta, muzica, sportul. Sportul ar trebui să fie prezent în viața fiecăruia dintre noi, fie că îl practicăm ca hobby, fie ca un sport de performanță, câștigurile sunt necalculabile, ajutându-ne la dezvoltarea sănătății mintale cât și fizice, la o viață împlinită, chiar și la fericirea noastră. Sportul este considerat un portal în care poți să evadezi din cotidian. Dintre toate sporturile, eu am ales să vorbesc despre tenis.


Tenisul - un sport originar din Anglia, apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea este acum un sport olimpic și este jucat în multe țări de pe glob, indiferent de bani sau de vârstă, ajungând în topul celor mai populare sporturi la nivel global, în funcție de numărul de fani.


Ionuț Darian Gal (9C) este elev al Colegiului Național ,,Emanuil Gojdu” Oradea începând cu clasa a V-a și tenismen legitimat în cadrul clubului CSM Oradea din anul 2019. Fiind colegi de clasă în gimnaziu, vă pot spune că este un elev bun la învățătură, dobândind mereu note remarcabile, nelăsându-se afectat de turnee, concursuri sau antrenamente. Latura lui sportivă rezidă prin practicarea tenisului, căruia i s-a dedicat total și care pentru el reprezintă ,,un stil de viață”. De-a lungul anilor, a participat la mai multe concursuri și turnee, atât naționale, cât și internaționale, în țări precum: Spania, Slovenia, Slovacia, Ungaria, Croația. Latura artistică și-o manifestă atunci când ține chitara în mână. Deoarece parcursul și evoluția lui Darian este motivantă, am decis să îi adresez o serie de întrebări care ar putea să ne motiveze în ceea ce privește armonia dintre sport, muzică și școală.


· Ce te-a determinat să practici acest sport?


Darian: ,,Aveam un văr mai mare, care făcea tenis pe vremea aceea, mă ducea cu el la antrenamentele lui și mi s-a părut interesant acest sport. După câteva întâlniri, antrenorul vărului meu m-a chemat și pe mine să joc o dată, și așa am început să practic acest sport.”


· De cât timp practici acest sport?


Darian: „Am început să joc tenis de la vârsta de 8 ani.”


· Cât de des te antrenezi?

Darian: „În timpul școlii, am 6 antrenamente de tenis și 4 de pregătire fizică, iar în timpul verii, am 10 antrenamente de tenis și 5 de pregătire fizică.”


· Cum te pregătești înainte de un concurs?


Darian: „Mă pregătesc prin meciuri amicale.”


· Care a fost cel mai dificil concurs la care ai participat?


Darian: „Cel mai dificil concurs la care am participat a fost „Gran Canaria Yellow Bowl”, unul dintre cele mai puternice concursuri pentru juniori.”


· Cine este idolul tău?


Darian: „Idolul meu este Roger Federer, de mic. Din admirație, ,,eu am reverul cu o mână”, un lucru destul de rar întâlnit la juniori.”


· Vrei să îți faci o carieră din asta?


Darian: „Prin intermediul tenisului, mi-aș dori să obțin o bursă sportivă, la o facultate din SUA, unde să studiez arhitectura.”


· Cum te antrenezi pe timp de pandemie, având în vedere toate aceste restricții?


Darian: „În perioada lockdown-ului, m-am antrenat la terenul meu de tenis, dar fără antrenor. Acum, programul meu de antrenament a revenit la normal, desigur, cu anumite restricții.”


· Cât de bun trebuie să fie un jucător de tenis pentru a putea fi sponzorizat și ce înseamnă asta?


Darian: „Sponsorizările merg, de obicei, spre jucătorii din top 10 național. Aceste sponsorizări constă în asigurarea echipamentelor necesare desfășurării sportului, precum rachete, racordaje, haine, etc.”


· Având experiență, ce sfat le-ai putea da celor ce se gândesc să înceapă practicarea acestui sport?


Darian: „Le-aș comunica faptul că tenisul este un sport complex, care implică foarte multă muncă, dar în același timp, te disciplinează , având efecte pozitive și în viața exterioară a tenisului.”


Îi mulțumesc lui Darian pentru timpul acordat și datorită rezultatelor sale sunt de părere că Ionuț Darian Gal este un elev pe care suntem mândri să îl numim gojdist. Spor la sport!


Autor: Mara Vereș - Redactor GOJDIȘTII

693 views0 comments

Recent Posts

See All