top of page

Seriale Relaxante

Autor: Iulia Popovici - Redactor GOJDIȘTII


Afiș realizat de Ruxandra Bălțătescu - Grafician GOJDIȘTII


Studiile arată că tinerii preferă vizionarea filmelor şi a serialelor ca metodă de divertisment sau relaxare, prezentând o înclinare aparte pentru categoria din urmă.

Am pregătit astfel în cinstea aproprierii vacanţei intersemestriale o listă de seriale ce pot fi găsite pe site-uri ce oferă servicii de streaming online, dedicate tinerilor și în special gojdiştilor ce plănuiesc să îşi petreacă scurta pauza consumând produsele cinematografiei.


Jojo’s bizzare adventure: The Animation


Categoria: anime, aventură, fantezie, supranatural


Serialul, adaptat după seria manga cu acelaşi nume, se concentrează pe misterioasele aventuri ale familiei Joestar de-a lungul generaţiilor, ai cărei diverşi membrii descoperă că sunt destinaţi să oprească inamici supranaturali folosind puterile pe care la rândul lor le posedă.

Povestea e împărţită în părţi unice, fiecare urmărind câte un membru al familiei, ale căror nume pot fi de obicei abreviate cu titlul de “JoJo”.


Nr. sezoane: 4 (26 episoade)

Disponibil pe: Netflix.ro

Limita de vârstă: 16+


The Umbrella Academy


Categoria: comedie neagră, dramă, science-finction, supereroi, fantezie


Bazat pe cartea de benzi desenate cu acelaşi nume, originalul Netflix ne prezintă povestea unei familii disfuncţionale a 7 fraţi adoptaţi cu puteri supranaturale, ce se reunesc pentru a rezolva misterul morţii inexplicabile a tatălui lor şi a preveni o iminentă apocalipsă. Cu personaje complexe genial construite şi o poveste care în ciuda nenumăratelor întorsături de situaţie urmează un fir logic coeziv, serialul se bucură de un număr mare de fani încă de la lansarea primului episod in februarie 2019. Un adevărat diamant printre pietre, comparativ cu alte seriale produse de Netflix, show-ul oferă câte puţin din toate, atrăgând entuziaştii filmelor sci-fi, cu supereroi, post-apocaliptice, a dramelor, comediilor şi chiar a filmelor romantice, formând grandioasa simfonie care este Umbrella Academy.


Nr. de sezoane: 2 (20 episoade)

Disponibil pe: Netflix.ro

Limita de vârstă:16+


Pose


Categoria: dramă


Pose este un serial American dramatic despre scena LGBTQ+ şi necomformă genului a culturii balului drag afro-american şi hispanic în New York-ul anilor 80’ în primul sezon şi începutul anilor 90’ în cel de-al doilea. Personajele prezentate sunt dansatori și modele care concurează pentru trofee și recunoaștere în această cultură subterană și care se susțin reciproc într-o rețea de familii alese cunoscute sub numele de Case. Lansat pentru prima oară în 2018 pe FX, primul sezon a fost apreciat de critici și, ulterior, a primit numeroase nominalizări la premii, printre care Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun serial de televiziune în categoria de dramă și Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor dintr-o dramă pentru seria de televiziune pentru Billy Porter. Creând un bine executat monolog despre egalitatea de gen şi descriminarea rasială în USA, Pose surprinde totodată şi drama luptei cu SIDA şi HIV, deschizând uşile lumii către o cultura ce stă la baza multor trend-uri în modă, machiaj, dans, divertisment şi chiar jargon.


Nr. sezoane: 2 (18 episoade)

Disponibil pe: Netflix.ro, FxNetwork.com

Limita de vârsta: 16+


Gambitul damei


Categoria: dramă istorică.


Lansat în octombrie 2020 şi primit cu mare entuziasm de critici şi urmăritori, povestea urmăreşte evoluţia lui Beth Harmon, o orfana în USA anilor 50’ ce se dovedeşte a fi un geniu a şahului, spre a deveni cea mai bună jucătoare din lume, înfrângându-şi dependenţele şi propriile limite. Mini seria oferă şahului şi lumii acestuia o alură misterioasă, seducătoare, expunând intrigile geniului unei table cu 64 de casete. Dupa nici 4 săptămâni de la debut, Gambitul Damei a devenit cea mai urmarită mini serie cu scenariu produsă de Netflix. De la calitatea producţiei şi a costumelor, jocul scenic impecabil al actorilor la povestea, în aparenţă clişeică ce te ţine cu sufletul la gură, toate recomandă serialul ca o capodoperă cinematografică, dedicata iubitorilor de drame şi a celora de şah în mod egal.


Nr. sezoane: 1 (7 episoade)

Disponibil pe: Netflix.ro

Limita de vârstă: 16+


Avatar: Legenda lui Aang (Avatar: The Last Airbender)


Categoria: acţiune, aventură, comedie, dramă, animaţie.


Avatar este situat într-o lume influențată de cultura asiatică, de artele marțiale chinezești și controlul a patru elemente: apa, pământul, focul și aerul. Serialul urmărește aventurile avatarului Aang și ale prietenilor săi, care trebuie să salveze lumea înfrângându-l pe Lordul Focului și, astfel, să pună capăt războiului cu Națiunea Focului, care a pornit să cucerească întreaga lume şi să subjuge maeştrii celorlalte elemente. Destinat întregii familii, serialul a dezoltat de-a lungul timpului un adevărat “cult following”, având fani din toate categoriile de vârstă, fiind premiat cu premiul Emmy.


Nr. sezoane: 3 (61 episoade)

Limita de vârstă: toate vârstele

Disponibil pe: Nickelodon.ro


Autor: Iulia Popovici - Redactor GOJDIȘTII

360 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page