top of page

Rotary Hands Across Water




Autor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII


Colectivul clasei a X-a D, coordonat de doamna profesor Bako Liana și doamna director adjunct Mile Anca au participat miercuri, 17 martie, la un simpozion internațional alături de elevi din toată lumea în cadrul proiectului Hands Across Water organizat de clubul Rotary International.


Tema proiectului este „Apa: metode de utilizare, economisire, întrebuințări și experimente în viața de zi cu zi” și este în continuă desfășurare, iar țările participante sunt: Lituania, Polonia, Israel, SUA și Romănia.


În prima etapă a proiectului a fost organizat un concurs de logo-uri la nivel de școală (în toate școlile participante din țară), urmând ca un singur logo să fie cel ce ne va reprezenta țara. În urma votului tuturor elevilor participanți și cel al comisiei logo-ul propus de școala noastră a reprezentat România în cadrul proiectului RHAW.





În a doua etapă a proiectului Ștefan Abrudan (președinte C.Ș.E. „Emanuil Gojdu”, clasa a X-a D) a prezentat școala noastră mai multor școli din România și Israel. Ștefan a alcătuit un powerpoint în care a prezentat o mică istorie a colegiului și a enumerat câțiva din olimpicii noștri, prezentarea poate fi găsită pe site-ul școlii (lego.rdsor.ro).


În a 3-a etapă a proiectului elevii au economisit apă, reducând excesul și au contorizat diferențele în fiecare zi timp de două săptămâni. Mai apoi au adunat datele și le-au prezentat în cadrul simpozionului în fața a peste 350 de oameni din toată lumea.


Toate prezentările de proiect se află pe canalul de youtube al coordonatorului Amnom Shefi.





Elevii au învățat lucruri noi despre importanța apei, atât prin studiul și experimentele făcute pe cont propriu, cât și din prezentările celorlalți elevi participanți. A fost o experiență de neuitat chiar dacă a fost desfășurată integral online.


Participanți: Ștefan Abrudan, Dana Vâtcă, Mincic Denis, Anastasia Haiduc, Miruna Tripe, Andrei Baidoc, Denis Mincic, Magheru Vlad, Pelle Mihai-Călin, Cosma Andrei, Raluca Haș, Mălina Moisi, Mara Pălii, Andreea Lungu, Roxana Tomele, Horațiu Roșu, Patricia Boroș, David Rez, Tudor Geambasu, Melania Ardelean


Autor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII



209 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page