top of page

Raisa și biblioteca sa - de la citit la Youtube



Tot mai puțini tineri își găsesc adevăratele pasiuni. Societatea ne presează tot timpul, este mai important să fii ,,normal’’ decât să fii tu însuți, este mai important să fii acceptat de toată lumea, chiar dacă asta înseamnă să renunți la propria persoană. Toți suntem născuți cu un gram de autenticitate, cu ceva doar al nostru. Tristul adevăr este că tot mai mulți renunță conștient, sau nu, la acel gram de originalitate și ajung să fie ca toți ceilalți. De prea multe ori lăsăm ,,zgomotul’’ din exterior să ne schimbe, să ne fure esența. În ciuda tuturor acestor lucruri, există persoane care reușesc să treacă peste orice obstacol care stă în calea fericirii lor.


Consiliul Elevilor Colegiului Național ,,Emanuil Gojdu’’ și-a propus să promoveze ideile gojdiștilor talentați, așa că astăzi v-o prezentăm pe Raisa Ola, elevă în clasa a V-a B.


Plină de viață și sinceră, Raisa dă dovadă de o responsabilitate rar întâlnită la copiii de vârsta ei. Ea este o fire matură, care tratează cu o curiozitate inedită noile provocări ale vieții. Cea mai mare pasiune a Raisei este cititul, o pasiune pe care s-a gândit să o dezvolte, astfel încât și-a creat recent un canal de youtube unde postează recenziile cărților care au impresionat-o.


Vă atașez aici link-ul canalului său în speranța inspirării voastre spre lectură: https://www.youtube.com/channel/UCe1i0NT_1VTcQhZv5HFzN9g


Am cunoscut-o pe Raisa în cadrul evenimentelor școlare organizate cu ocazia centenarului, amândouă fiind în corul școlii. De pe atunci mi-am dat seama că este o fată deosebită, calitățile sale văzându-se cu ochiul liber de la primele interacțiuni. Am fost foarte entuziasmată când am avut ocazia de a vorbi cu ea despre pasiunea sa cea mai mare, cititul. Răspunsurile Raisei doar mi-au întărit convingerea că este o persoană specială și deschisă, dar vă las să vă dați cu părerea și singuri:


Cartea care ți-a deschis apetitul pentru citit și de ce crezi că s-a întâmplat?

R: Cartea care mi-a deschis apetitul pentru citit a fost ,,Matilda’’ de Roald Dahl, pe care am citit-o când aveam șapte ani. Atunci am realizat că există și alte cărți interesante, pe lângă poveștile cu prințese și enciclopediile pe care le citisem înainte.

Ce te-a făcut să îți creezi un canal de youtube pentru recenziile cărților?

R: Mi-am creat un canal de youtube, deoarece în această perioadă cu mai mult timp liber am vrut să încerc ceva nou și am simțit că mi s-ar potrivi cel mai bine ceva legat de pasiunea mea.

Cum te simți atunci când citești?

R: Citind, mă simt ca și cum aș evada din cotidian, transpunându-mă în pielea personajelor și luând parte la acțiune, ceea ce mă face să nu mai las cartea din mână până la final.

Ce avantaje a adus cititul în viața ta?

R: De când citesc mi-am dezvoltat vocabularul, cultura generală și am învățat să mă exprim corect, ceea ce mă ajută foarte mult, în special la olimpiade și concursuri, unde sunt doar eu și cunoștințele mele.

Ce alte pasiuni mai ai?

R: Îmi mai place să ascult muzică, să desenez, să mă plimb cu bicicleta și, mai nou, să gătesc.

Dacă ar trebui să încurajezi pe cineva să citească, ce sfat i-ai da?

R: I-aș spune: ,,Cititul îți poate aduce doar beneficii, fii liniștit, nu dăunează! Chiar dacă începi o carte și nu ți se pare interesantă, continu-o și s-ar putea să devină preferata ta.’’

Raisa ne face colegiul mândru chiar de la primul său an de gojdistă și așteptăm cu nerăbdare următoarele sale realizări, care cu siguranță nu se vor sfii să apară. De asemenea, doresc să o felicit din partea tuturor colegilor noștri și să îi urez success pe frumosul traseu care o așteaptă.

Dacă doriți să vă faceți cunoscute realizările și să lăsați lumea să vă vadă talentul, puteți oricând să ne bucurați cu lucrările și materialele voastre pe e-mail la cnego.cse@gmail.com. De asemenea, dacă ești pasionat în ale scrisului, te invităm să ne spui povestea ta din carantină și să ne-o trimiți la povesteamea.cnego.cse@gmail.com, iar în cel mai scurt timp posibil o vei vedea publicată pe site.

Autor: Ștefana Dușe

470 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page