top of page

,,Pendulând” între școală și polo – Patrick Dumitru



Autor: Sara Filimon - Redactor GOJDIȘTII

Continuăm seria de articole intitulată „Gojdiști cu care ne mândrim” alături de colegul nostru din clasa a 11-a D, un alt pasionat al sportului: Patrick Dumitru.

Patrick a început să practice polo la vârsta de șase ani, după ce a experimentat mai multe sporturi. De atunci, el a obținut numeroase rezultate frumoase, fiind legitimat la CS Crișul Oradea, printre performanțele sale numărându-se: clasarea pe primul loc la campionatul național, participarea cu echipa la mai multe turnee internaționale și chiar câștigarea unora dintre ele, iar, pe lângă echipa de club și cea națională, s-a calificat individual și a participat la campionate europene, unde, de asemenea, a reușit să se remarce.

Sunt convinsă, însă, că prestațiile încununate de succes ale lui Patrick reflectă munca sa asiduă, eforturile sale continue și sacrificiile pe care le-a făcut, de-a lungul timpului, în favoarea sportului, toate acestea lăsându-și amprenta semnificativ asuprea vieții sale de zi cu zi, din afara bazinului de înot: ,,modul de gândire foarte organizat și obișnuința cu munca, deoarece fără efort nu poți să obții rezultate.”


În altă ordine de idei, gojdist fiind încă din clasa a 5-a, el a învățat să facă față atât cerințelor înalte pretinse la școală, cât și antrenamentelor solicitante, fiind nevoit, astfel, să își organizeze foarte bine timpul. În ceea ce privește antrenamentele, Patrick se antrenează două ore pe zi, inclusiv sâmbăta și duminica. Din două în două săptămâni, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pleacă în turneu în cadrul clubului din care face parte, iar pentru pregătirea și turneul împreună cu echipa națională lipsește chiar și 1-2 luni de la școală. Așa cum a mărturisit chiar el, dorința de a obține rezultate pe ambele planuri a fost cea care l-a ajutat să îmbine școala cu sportul: ,,Chiar dacă am în spate și sunt sigur că vor mai urma nopți nedormite și zile pline, care par să nu se mai termine, știu că dacă voi continua să muncesc, voi reuși să mențin și școala, și sportul la cel mai înalt nivel.”


În toți acești ani de când a început să practice polo, Patrick a strâns, treptat, o mulțime de amintiri frumoase, sportul de performanță continuând să îi ofere zi de zi experiențe nemaipomenite. Dintre toate acestea, amintirile care îi sunt cel mai vii întipărite în minte și care l-au marcat cel mai profund sunt meciurile încheiate cu succes, victoriile echipei, la care se adaugă felicitările călduroase ale antrenorului.


În final, l-am întrebat pe Patrick ce își propune să realizeze în viitor pe plan sportiv și cum ar proceda, dacă ar fi să o ia acum de la capăt, iar răspunsul său a fost unul clar și concis: Da, își dorește să aibă pe viitor o carieră în acest sport, obiectivul său fiind să își atingă potențialul maxim. În ceea ce privește perspectiva de a pătrunde din nou, drept un începător, în lumea sportului, el a afirmat: ,,aș fi dispus să investesc poate chiar mai mult timp și energie în sport, dacă ar fi să o iau de la capăt, deoarece nimic nu se compară cu viața de sportiv.”


Doresc să îi mulțumesc lui Patrick pentru ajutorul acordat în realizarea acestui articol și îi urez mult succes în îndeplinirea tuturor obiectivelor sale, atât pe plan școlar, cât și pe plan sportiv!


Autor: Sara Filimon - Redactor GOJDIȘTII

206 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page