top of page
Poza scriitoruluiConsiliul Elevilor

Muzica este refugiul sufletelor pe care le-a rănit fericirea(Emil Cioran)


Redactor: Ștefana Dușe

Seria noastră ,,Gojdișticu care ne mândrim“ își continuă astăzi misiunea prin prezentarea unei firiartistice și anume George Gal din clasa a 12-a A, pasionat de pian și de chitară. Gândindu-mă că ar fi un mod mai ușor de a-l înțelege, l-am rugat pe George să-și facă o scurtă descriere cu scopul de a ajuta cititorii să-i pătrundă printre gânduri: ,,Cânt la chitară de 2 ani și recent am început să învăț și pian, mai mult pentru a înțelege cum funcționează muzica. La un moment dat făceam live-uri pe Twitch în care cântam, dar în ultima perioadă nu am prea am mai avut timp, deși mi-ar plăcea. Pe lângă muzică mai sunt pasionat, sau mai bine zis obsedat, de parfumuri (știu, nu prea auziți asta în fiecare zi). În rest nu știu ce fun facts să vă mai zic despre mine, voi lăsa răspunsurile de mai jos să vă lămurească”.

1. Cum a început pasiunea ta pentru muzică?

R: Presupun că mereu am avut un oarecare interes față de muzică, dar nu în mod conștient până la o anumită vârstă. Acum îmi aduc aminte că erau multe melodii pe care ai mei le ascultau prin casă și pe care involuntar le-am reținut și le fredonam. Acum, legat de "făcutul" muzicii, am mai avut tentative de compus și cântat piese, printre care și o piesă drăguță de 8 martie pentru mama mea, compusă în clasa a 3-a, cu tot cu instrumental și versuri.

2. Cum ți-ai ales instrumentele, ce te-a intrigat la ele?

R: Și asta e o poveste interesantă. Pianul l-am avut de când eram mic, dar în afară de o melodie scurtă și ușoară pe care am învățat-o de la bunica nu prea am cântat la el până de curând. Cât despre cum a început pasiunea mea față de chitară, la Balul Bobocilor de la Eminescu din 2020 am văzut un elev care a avut un mic moment la chitara electrică și care mi s-a părut extrem de impresionant, iar atunci am știut că vreau și eu să fac asta, să mă pot exprima în felul acesta și să transmit și altor oameni ceea ce simt eu. La scurt timp după aceea, l-am rugat pe tatăl meu să îmi dea chitara lui acustică și am început să urmăresc tutoriale și să învăț orice melodie îmi venea în minte.

3. Te vezi făcând așa ceva în viitor sau este doar un hobby?

R: Momentan este doar un hobby, neavând foarte mult timp să mă perfecționez și să ating nivelul la care chiar aș putea să țin un concert, de exemplu. În schimb, în facultate sigur voi avea timp și m-am gândit să iau și câteva ore de canto. Pe scurt, mi-ar plăcea enorm de mult să fac așa ceva în viitor, așa că voi profita de fiecare ocazie pe care o voi avea.

4. Care sunt momentele în care simți nevoia să cânți la chitară sau pian și cum te ajută?

În general cânt atunci când mă simt inspirat, sau doar mă plictisesc și simt nevoia să iau chitara în mână și să cânt ceva, dar bineînțeles si atunci când sunt deprimat. Muzica mă ajută să mă deconectez complet de la tot ce este în jurul meu, pentru că în momentul în care cânt la chitară, nu mai există nimic altceva în mintea mea. De exemplu, perioada în care am exersat și am progresat cel mai mult a fost la începutul pandemiei, când toata țara era în carantină, pentru că toată ziua stăteam și cântam.

6. Cum crezi că a ajutat la dezvoltarea ta studiul acestor instrumente?

În primul și în primul rând m-a învățat să fiu eu însumi, mi-a arătat cine sunt, deoarece cântatul e un mod de a mă descărca. M-a ajutat să îmi înving "teama" de a fi în centrul atenției și asta m-a făcut să fiu mult mai natural și mai deschis în public. Pe lângă asta, m-a învățat că e ok să greșești, mai ales când ești la început. Greșeala e singurul mod prin care poți afla la ce mai ai de lucrat și implicit, singurul mod prin care poți să evoluezi.

Am găsit foarte inspiraționale răspunsurile lui George și sper că și voi, cititorii blogului nostru ați rezonat în vreun fel sau altul cu acestea. Nu pot decât să-i urez succes în tot ceea ce face și să ne inspire în continuare!


Când cuvintele sunt de prisos, muzica vorbește. – Shakespeare

Redactor: Ștefana Dușe

74 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page