top of page

Minte sănătoasă într-un corp sănătos

Autor: Yasmina Cuc – Redactor GOJDIȘTII
Oportunitățile excelente pe care orele de curs ni le oferă la școală, vin de asemenea și cu programe interactive de sport, care îi fac pe gojdiști să aibă alături de o minte sănătoasă și un corp sănătos. Doamna profesoară de educație fizică și sport, Liana Papagiannis, mi-a prezentat o parte a școlii mai puțin familiară. Am reușit să înțeleg și să aflu mai multe lucruri despre importanța sportului și a spiritului de echipă, care joacă în continuare pe poziție principală în comunitatea gojdistă.


Echipele de sport ale școlii ne reprezintă în concursurile și olimpiadele școlare, dar demonstrează și unitatea dintre noi, elevii. Jocul impecabil pe care echipele de baschet(masculin/feminin), volei(masculin/feminin) și handbal(masculin/feminin) îl urmează pe teren, în timpul meciului, are la bază mult antrenament, dar ține la fel de mult și de ambiția fiecărui jucător. Tot aici au loc legarea unor prietenii pe termen lung și întărirea încrederii în sine. Echipele sunt formate în așa fel încât elevii muncitori să poată să-și manifeste talentul într-un mediu prietenos, care îi ambiționează să performeze și să fie ei înșiși. Elevii câștigă și experiență, dar rămân și cu amintiri. La fel ca un fault, câștigi experiență după lovitură, dar îți amintești mereu golul marcat din penalty. Pe lângă acestea, școala susține și sportul minții, șahul, campionatele de tenis de masă și crosul, sporturi care aduc de asemenea multe premii în școală.


Pe lângă concursurile sportive la care participă, gojdiștii continuă tradiția campionatelor de fotbal organizate în școală. Dintre toate meciurile din școală, cel mai mult așteptat este meciul elevi-profesori. Cadrele didactice, prin acest joc, reușesc să absoarbă din energia elevilor neobosiți. O dată pe an retrăiesc mai intens entuziasmul adolescentin, iar gojdiștii se simt și ei mai aproape de profesori. Elevii și cadrele didactice se adună în număr mare și-și încurajează echipa preferată, care se află fie după catedră, fie în fața ei.

Pandemia a însemnat pentru elevi mingea aruncată care se învârte pe inel, dar nu reușește să obțină punctul, adică o șansă ratată. După pandemie totuși, elevii și-au întărit forțele și au obținut rezultate minunate la concursurile și olimpiadele sportive organizate, precum:

- Echipa de baschet fete liceu - locul I pe municipiu - calificare pe județ

- Atletism/Pentatlon - locul I - calificare pe județ (clasa a VIII-a/a IX-a)

- Șah - locul I - calificare pe județ

- Echipa de baschet băieți - gimnaziu/liceu calificare pe județ

- Echipa de volei băieți liceu - locul al III-lea pe municipiu și fete liceu - locul al III-lea pe municipiu.

Aceste echipe au fost coordonate de profesorii de educație fizică și sport: Liana Papagiannis, Oana Paul și Daniel Hulea.

Pe lângă aceste rezultate de după pandemie, colegiul încă păstrează spiritul foștilor gojdiști, sportivi de performanță, care au contribuit la marcarea școlii noastre pe harta sportivă a țării.


Îi mulțumesc doamnei profesoare pentru timpul acordat și pentru cuvintele frumoase spuse despre sport, sportivi și echipă.


Autor: Yasmina Cuc – Redactor GOJDIȘTII75 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page