top of page

Mentorii echipelor 6, 7, 8, 9 #likeastar



Autor: Mela Ardelean și Anamaria Crețu - Redactori GOJDIȘTII


Balul Bobocilor este un eveniment mult așteptat de gojdiști cât și de colegi din alte școli. Realizarea lui nu ar fi posibil fără bobocii participanți și, bineînțeles, mentorii acestora care le oferă ajutorul de care au nevoie și îi călăuzesc înspre a avea un moment spectaculos. Acestea fiind spuse, haide să le cunoaștem pe cele care îndrumă ultimele 4 echipe, anume: Riana Rosmenteniuc ( Echipa 6 - Iasmina Chereji & Vlad Sabău), Ana Chiș alături de Luana Ciobotaru (Echipa 7 - Denisa Buda & Andrei Soboni), Sofia Lupuț (Echipa 8 - Larisa Oneț & Mihnea Zoica) și Ruxandra Tărău (Echipa 9 - Andrada Szanto-Torja & Radu Tărău).


De ce ai ales să mentorezi?


Riana: Am ales să fiu mentoră deoarece am participat și eu, la rândul meu, la balul bobocilor și mi-am dorit să împărtășesc această experiență noilor boboci.


Ana și Luana: Pasiunea noastră este dansul și ni s-a părut oportunitatea perfectă pentru a ne exploata potențialul coregrafic.


Sofia: Pentru că dansul este pasiunea mea de multă vreme și făcând dans deja de 12 ani și un an de predat, vreau să împărtășesc ceea ce știu face și altora și să-i fac să înțeleagă cât de frumos este dansul.


Ruxandra: Am decis sa mentorez in primul rand pentru ca bobocii sunt fratele meu geaman, respectiv o prietena enorm de apropiata si doream sa ii ajut sa se pregateasca pentru bal. Am fost atat surprinsa, cat si foarte fericita cand am aflat ca Radu si Andrada vor sa concureze impreuna. Ii cunosc foarte bine pe amandoi, asa ca decizia de a le fi mentor a fost luata foarte usor. Un alt motiv pentru care am ales sa mentorez e pentru ca imi place foarte mult sa dansez. Fac dans sportiv de performanta de 11 ani. De cand ma stiu, dansul a fost cea mai mare pasiune a mea. Ador sa fiu pe scena, pentru ca prin dans imi pot exprima cel mai bine sentimentele.


Cât de solicitante sunt antrenamentele pentru tine?


Riana: Antrenamentele sunt foarte solicitante deoarece este dificil să pui la punct o coregrafie întreagă într-o perioadă atât de scurtă.


Ana și Luana: Depinde de la antrenament la antrenament, nu putem să spunem că sunt foarte solicitante pentru că am încercat să menținem un echilibru între distracție și seriozitate. Așa antrenamentele nu ni s-au părut niciodată solicitante.


Sofia: Colaborarea cu bobocii și cu dansatorii este destul de bună, desigur există zile bune și zile proaste dar la urma urmei suntem o echipă indiferent de ceea ce se întâmplă.


Ruxandra: Antrenamentele sunt solicitante, repetăm în zilele de școală aproximativ 2 ore, iar în weekend-uri chiar și 5-6 ore. Coregrafia e una complexă, îmbina numeroase stiluri de dans, schimbări de ritm, de dinamică, ceea ce implică multe repetiții și nenumărate ore petrecute în sala de dans. Pe lângă partea tehnica a dansului a trebuit să lucram la expresivitate, la emoția pe care o transmitem, cu atât mai mult cu cât am pus în scena o poveste de dragoste. În ultimele săptămâni ne-am dedicat tot timpul liber repetițiilor și suntem nerăbdători să ne arătăm momentul în fața juriului.


Cum este colaborarea cu bobocii și restul dansatorilor?


Riana: Colaborarea dintre boboci și membrii echipei este una foarte bună, aceștia reușind să se simtă mereu bine în preajma celorlalți.


Ana și Luana: Genială, pe parcursul repetițiilor am ajuns să ne împrietenim și să fim mai uniți.


Ruxandra: Colaborarea cu echipa este foarte bună. Ne înțelegem foarte bine și am reușit să creem o echipă minunată. Am avut un moment de impas în care au apărut mici certuri din cauza faptului că aveam abordări diferite ale temei. Fiecare și-a spus ideile și așa am reușit să punem la punct coregrafia, am învățat că trebuie să comunicăm și să fim mai deschiși la lucruri noi.


Care a fost aportul bobocilor la alcătuirea coregrafiei?


Riana: Bobocii m-au ajutat să realizez coregrafia prin anumite idei, oferindu-mi mereu o părere sinceră cu privire la fiecare mișcare adăugată.


Ana și Luana: Din punct de vedere coregrafic nu ne-au ajutat însă au venit cu multe sugestii legate de recuzită, costume și melodii.


Sofia: Larisa m-a ajutat mai mult la partea de coregrafie cu niste idei destul de bune. Am reușit să le punem frumos în coregrafie.


Ruxandra: Atât Radu, cât și Andrada au contribuit mult la coregrafie. Au știut din start ce vor să danseze, ce îi avantajează și mi-au completat ideile. Veneau mereu cu alternative noi, au fost foarte creativi și implicați.


Cum ai reușit să ajuți bobocii să își alcătuiască echipa?


Riana: Echipa este formată integral din prieteni apropiați (Chereji Iasmina, Sabău Vlad, Bot Carina, Pop Andrei, Salla Bogdan, Stanciu Anne, Dumitru Patrick) ,astfel nu a fost atăt de greu să formăm un grup unit.



Ana și Luana: Mare parte din echipă a venit la rugămintea bobocilor deoarece fac parte din același grup de prieteni, Timea Tirica, Vereș Ștefan, Florea Ioana și Musca Oana, iar despre ceilalți am aflat că sunt dansatori și i-am rugat să ni se alăture: Macra Alexandru și Gavriluț Alexandru.


Sofia: Eram cam în criză de timp și ne trebuiau dansatori în moment rapid, așa că Patrick, unul dintre dansatori, împreună cu Larisa m-au ajutat să găsim oameni. Am mers în pauze și am întrebat pe oricine credeam că s-ar potrivi în momentul nostru. În echipă sunt: Patrick, Ana, Medeea, Raymond, Diana, Raul.


Ruxandra: Ne-am gândit să alegem persoane pe care știam că ne putem baza, dar și care au abilitățile necesare unui dansator. Pentru că Radu îl interpretează pe Pitbull, am hotărât că în momentul lui solo să danseze cu doua fete, iar cele mai potrivite au fost Daria Gavra și Carina Laza. La solo-ul Andradei, voi dansa eu, Maia Kallos (care a contribuit mult la crearea coregrafiei), Carina și Daria. Momentul de grup am decis să îl facem pe perechi, iar aici i-am ales pe Erik Mate, care va dansa cu Maia și Radu Porumb, care va dansa cu mine. Avem o echipă muncitoare, implicată, căci fiecare membru a contribuit cu idei, ne înțelegem foarte bine și suntem mândri de ceea ce am realizat.


Acum că am cunoscut o mare parte din mentori, vă invităm să citiți și articolele despre perechile acestora! Vă așteptăm pe data de 31 mai 2022 la Balul Bobocilor pentru a avea parte de câteva ore minunate alături de noi și de invitații noștri speciali!


Autor: Mela Ardelean și Anamaria Crețu - Redactori GOJDIȘTII

126 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page