top of page

Management-ul Nicoara în ochii gojdiștilorAutor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII


În urma acuzațiilor grave aduse de către domnul Inspector Virgil Blage, care afirmă că noi, elevii, suntem ținuți ca în pușcărie, am decis să scriem puțin despre ce înseamnă management-ul Nicoara, prin ochii unei eleve care a fost prezentă în școală încă de la începutul mandatului.


· Deciziile luate în interesul elevilor.


O strategie nu foarte populară în rândul decidenților, pe care domnul Director Nicoara o folosește constant este consultarea elevilor și a părinților, prin formulare în urma cărora se fac statistici înaintea adoptării unor noi decizii. În acest fel hotărârile luate de conducerea școlii nu ne găsesc în necunoștință de cauză, iar colectivul elevilor este în mare parte informat în legătură cu orice fel de schimbări.


· Activități pentru elevi.


Centenarul Gojdu a găsit liceul nostru în plină sărbătoare, curtea școlii fiind transformată în loc de festival pentru o zi. În seara centenarului a fost organizat un concert de amploare la care au venit să cânte pentru școala noastră artiști precum: Smiley, Mustang și Direcția 5. În aceeași săptămână a avut loc Școala Experimentelor, un proiect în care fosta cantină a școlii a fost transormată într-o expoziție cu experimente. Pe lângă acestea, domnul Director Nicoara a făcut posibile Proiecte Erasmus, Parteneriate Naționale și Internaționale, intrarea în Asociația Colegiilor Centenare. Directorul Nicoara a făcut ședințe cu profesorii în care i-a învățat cum să folosească aplicația Teams cu toate posibilitățile pe care le are. A organizat o deplasare la Ambasada României din Budapesta și mormântul lui Gojdu pentru a depune coroana de ziua lui Emanuil Gojdu. Domnul Director și-a arătat mereu susținerea față de Consiliul Elevilor, aprobând fiecare proiect concret și bine realizat de elevi, având răbdarea și interesul să ne asculte în orice situație.


· Achiziții inspirate.


Școala noastră a achiziționat materiale pentru noile cabinete de: informatică, biologie și muzică. De asemenea, școala a fost dotată cu routere wifi și sistem de supraveghere video, toate acestea înaintea pandemiei. Odată cu începutul noului an școlar online, au fost cumpărate: laptopuri și tablete grafice achiziționate din bugetul școlii, deoarece Inspectoratul Școlar nu a fost dornic să doteze școala cu aparatură pentru o calitate mai bună a orelor online.


· Renovări.


Școala a beneficiat de renovări, atât pe interior, cât și pe exterior. În mandatul Directorului Nicoara au fost amenajate, pe lângă laboratoarele menționate mai sus: un nou teren de sport, o nouă sală de sport și o nouă bibliotecă. Spun „noi”, deoarece fiecare din aceste renovări nu au fost doar „o cârpeală”, așa cum se obișnuiește, acolo unde a renovat Nicoara, s-a văzut diferența.


Noi îl vedem pe domnul Nicoara ca pe un model de lider bun de urmat, directorul care și-a arătat adevăratul interes în dezvoltarea noastră, atât educațională, cât și personală sau chiar profesională, care ne-a condus cu multă empatie și ne-a făcut să ne simțim în siguranță la școală.


De ce vă doriți să demiteți un director care a adus celei mai bune școli din Bihor atât de multe beneficii? Management-ul Nicoara a dat roade, transformând școala într-un mediu perfect pentru învățat și evoluție personală, lucruri pentru care noi îi mulțumim Directorului Nicoara.


Autor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII


781 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page