top of page

8. Larisa Oneț și Mihnea Zoica - Adele & Bon Jovi

Updated: May 30, 2022




Autor: Iulia Sabă - Redactor GOJDIȘTII


Marți, 31 mai, va avea loc Balul Bobocilor LIKE A STAR, cel mai așteptat eveniment de elevii gojdiști de clasa a IX-a și a X-a. Echipele participante își vor etala talentele artistice și cunoștințele de cultură generală în fața unui juriu select, care va hotărî cine merită cu adevărat titlul de Miss și Mister Boboc. Una dintre aceste perechi este formată din Larisa Dayana Oneț și Mihnea Zoica, ambii elevi în clasa a IX-a D, aceștia fiind coordonați de mentorul echipei, Sofia Lupuț. Cei doi pretendenți ai marelui titlu vor interpreta artiștii internaționali Adele și Jon Bon Jovi într-un moment de dans, iar pentru a afla mai multe despre echipa lor, aceștia ne-au acordat timpul necesar pentru a ne răspunde la curiozități.

1.De ce ați ales să participați la Balul Bobocilor și ce înseamnă această experiență pentru voi?

Mihnea: Dorindu-mi încă din gimnaziu să particip la Balul Bobocilor, nu am ezitat niciun moment să mă înscriu. Am ales să particip la acest bal, știind că acesta reprezintă o experiență unică din viața unui licean și totodată, un mijloc prin care îți poți etala talentele în fața publicului.

Larisa: Am ales să particip la Balul Bobocilor pentru că acesta reprezintă un moment special din viața fiecărui boboc și mi-am dorit să trăiesc această experiență la intensitate maximă, construind amintiri de neuitat alături de colegii mei. Pentru mine și Mihnea acest bal înseamnă o adevărată provocare, dar și o oportunitate de a ne autodepăși și de a lucra în echipă.

2. Cum a luat naștere echipa voastră?

Mihnea: Mi-am dorit mult să particip la acest bal și am invitat-o pe Larisa deoarece știam că este o fire artistică, că e talentată și foarte ambițioasă. Experiența ei scenică știam că ne va ajuta mult.Am avut încredere în ea și astfel am înscris echipa noastră la bal.

Larisa:La început nu eram sigură în privința participării mele la acest bal, pentru că deși scena este locul unde mă simt cel mai bine, dansul nu e ceea ce mă reprezintă, muzica fiind pasiunea ce-mi curge prin vene. În cele din urmă, am dat o șansă acestei experiențe unice.

3. Personalitățile pe care le interpretați în momentul vostru sunt cunoscute pentru influența acestora asupra generațiilor. Sunt cântăreții pe care i-ați primit o provocare pentru voi? Vă regăsiți în ei?

Mihnea: Jon Bon Jovi este un personaj pe care, din punct de vedere al prezenței scenice și al costumației, îl consider extrem de ofertant, fiind recunoscut atât prin frizura și stilul său extravagant, cât și prin atitudinea sa impunătoare de rocker și piesele sale legendare, cu ajutorul cărora reușește să acapareze întreaga scenă. Cu toate acestea, reprezintă o mare provocare pentru mine, în special genul pieselor sale care solicită mult mai mult efort și mai multă creativitate pentru realizarea unei coregrafii decât alte genuri muzicale.

Larisa: Adele și Bon Jovi cu siguranță reprezintă o mare provocare pentru că acești artiști sunt foarte diferiți, atât din punct de vedere al stilului muzical, cât și al prezenței scenice, astfel fiindu-ne mai dificil să gândim un moment în care artiștii să fie în concordanță. Pentru mine, Adele e o inspirație în muzică. Din punct de vedere coregrafic, aceasta nu se evidențiază precum o fac alți artiști, pentru că ea transmite emoții doar prin voce, nu și prin dans. Astfel, îmi va fi solicitată creativitatea de a gândi un moment în care stilul sensibil al lui Adele să se regăsească în mișcările de dans.

4. O cunoaștem pe Larisa de pe blogul “Gojdiștii”, unde eleva ne-a prezentat pasiunea sa, dar și de la evenimentele școlare unde ne-au fost demonstrate abilitățile sale vocale. Larisa, știm cum te simți cântând în fața oamenilor, dar cum este să dansezi în fața acestora?

Dansul și cântatul sunt două moduri diferite de a-ți exprima sentimentele, acestea fiind unite prin muzică. Simt muzica din toată ființa mea și cred că acest lucru mă va ajuta să-mi depășesc limitele și să dansez cu la fel de multă plăcere ca și cum cânt.

5. Mihnea este elev în cadrul colegiului nostru încă din clasa a cincea, când a participat la Balul Boboceilor, câștigând titlul de Mister Bobocel. Mihnea, te-a ajutat participarea la Balul Boboceilor într-un anume mod?

Da, balul boboceilor m-a ajutat să mă familiarizez în primul rând cu probele, cu tot ceea ce ține de pregătirea unui moment artistic și în special, cu gestionarea emoțiilor în fața publicului. Desigur, la Balul Bobocilor, publicul va fi unul mult mai numeros, emoțiile vor fi mult mai mari, însă cred că le voi putea face față.

6. În ce mod vă ajută mentorul echipei să creați un adevărat spectacol pentru a impresiona juriul și spectatorii?

Ne-am bucurat mult când am auzit că mentorul nostru, Sofia Lupuț, este un dansator profesionist și ne-a oferit încrederea că vom avea sprijinul și sfaturile necesare pentru a crea un moment captivant de dans. Colaborăm foarte bine cu ea, dar și cu colegii noștri de echipă, fiecare dintre noi contribuind cu idei pentru moment.

7. Ce calități credeți că trebuie să posede câștigătorii titlurilor de Miss și Mister Boboc?

Larisa: Consider că fiecare boboc merită să câștige acest titlu pentru curajul de a urca pe scenă și pentru toată munca depusă. În opinia mea, câștigătorii acestor titluri trebuie să fie niște elevi talentați, dar și dedicați, care știu să-și îmbine pasiunile cu îndeplinirea datoriei de elev eminent. Câștigătorii trebuie să fie un exemplu de perseverență, seriozitate și creativitate, criterii pe care eu și colegul meu, Mihnea, le îndeplinim cu desăvârșire. Totodată, câștigătorii au datoria de a ne reprezenta liceul la “Balul Balurilor”, ceea ce implică o imensă responsabilitate pentru aceștia, dar și o deosebită onoare. Ne-am bucura tare mult să avem noi această șansă.


Sofia Lupuț, mentorul echipei cu numarul 8, a fost dispusă să ne povestească despre pasiunea sa și despre cum experiența obținută prin participarea la concursuri de dans îi este de ajutor acum.

„Dansez de 12 ani, din care timp de 11 ani am făcut dans sportiv. Am mers la numeroase concursuri, caștigând titlul de campioană națională. Din 2019 dansez latino și predau bachata de jumătate de an. E pasiunea mea, mă simt datoare că am avut parte de susținere maximă din partea părinților mei, ce m-au îndrumat să continui în momentele în care nu mai vedeam rostul de a merge la dans. Datorită lor am ajuns să fac ceea ce îmi place cu adevărat și să am un caștig din asta de la vârsta de 17 ani. Mă bucur că am ajuns să colaborez cu Larisa și Mihnea. Sunt o pereche super faină care își dă silința să realizeze un moment cât mai bun împreună cu mine și cu ceilalți. Eu zic că suntem o echipă unită și, chiar dacă au fost probleme, am reușit să le rezolvăm destul de ușor.”


Vor fi ei cei care vor cuceri inimile publicului și ale juriului și vor câștiga titlul de Miss și Mister Boboc? Te așteptam la Balul Bobocilor Colegiului Național „Emanuil Gojdu” pentru a afla împreună!


Autor: Iulia Sabău - Redactor GOJDIȘTII

702 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page