top of page

Jurnalul unui Adolescent în pandemie - partea a II-aAutor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII


A trecut deja un an de când nu am mai făcut o recapitulare a stilului nostru de viață, în calitate de elevi loviți din plin de pandemie. Pentru a ne putea aminti cât mai bine, haideți să începem cu ce s-a mai întâmplat din decembrie 2020 până acum.


Ne-am acomodat cu orele online, testele online, lucrul în echipe online, însă cu toate că ne era dor de agitația din școală, ritmul alert și emoțiile resimțite, parcă nu mai eram atât de nerăbdători pentru o posibilă întoarcere la școală, teama de revenire fiind chiar mai puternică de această dată decât după vacanțele de vară. Totuși, în luna mai ne-am întors la școală pentru ultimele 5 săptămâni din anul școlar. Acestea au fost cu siguranță cele mai încărcate și captivante săptămâni pe care le-am trăit de când a început pandemia, așa că ne-am bucurat pentru fiecare secundă petrecută alături de colegi, prieteni și profesori.


Vacanța de vară a trecut foarte repede, datorită vaccinului am putut călători oriunde ne-am dorit, în siguranță, ba chiar unii dintre noi am participat la tabăra anuală din Grecia, organizată de profesorii colegiului nostru, unde ne-am distrat și am putut petrece timp de calitate împreună, fără mască și fără griji.


Noul an școlar ne-a înâmpinat cu reguli noi, privind închiderea școlilor și începerea cursurilor în regim online. Am reușit să ne adaptăm, însă chiar când am revenit în ritmul alert al orelor, testelor și ascultatului, numărul de cazuri a crescut exponențial. Am intrat într-o vacanță forțată de două săptămâni, chiar dacă ne-am fi dorit să facem școala online acele două săptămâni, să nu pierdem din informația proaspăt acumulată, acest lucru nu a fost posibil, însă cel mai deranjant aspect al acestei decizii era că ministerul a scos vacanța intersemestrială și o săptămână din vacanța de iarnă, solicitând să ne întoarcem la școală imediat după revelion.


Vacanța de două săptămâni pe care nu și-a dorit-o nimeni s-a dovedit să ruineze semestrul I pentru majoritatea elevilor, fiind un semetru extrem de obositor, în urma căruia nici măcar nu am primit un moment de răgaz.


Am început semestrul al doilea obosiți, cu o creștere alarmantă de cazuri, atât în rândul elevilor, cât și în rândul profesorilor. Sună inimaginabil ca un colegiu să poată funcționa cu peste 20% din profesori infectați cu covid 19, dar astea au fost dispozițiile – școală fizic în orice condiții. Din fericire conducerea colegiului nostru a decis să trecem online pentru două săptămâni, pentru o calitate mai bună a orelor, atât noi, cât și profesorii fiind în liniștea căminului nostru, în siguranță. Au fost două săptămâni fără mască, în care nu am folosit transportul public și am avut șansa să ne continuăm cursurile fără frica de a lua boala în orice moment.


Acum că vremea se încălzește avem speranța că acest virus ne va lăsa în pace măcar o perioadă bună de timp, ca să ne putem bucura de primăvară – anotimpul iubirii, să putem avea parte de clipele sale de neuitat. Cât încă suntem adolescenți, trebuie să trăim magia tinereții la maxim și să învingem împreună pandemia.


Autor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII

127 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page