Invitație la fapte bune
Autor: Mela Ardelean - Redactor Șef GOJDIȘTII


În perioada Crăciunului cu toții încercăm să fim mai buni, să facem bine și să donăm, însă colegiul nostru, alături de câteva asociații partenere a încercat să facă mai mult.


La inițiativa Interact, alături de Pro Time-R am avut plăcerea de a ne alătura proiectului „Invitație la fapte bune”.

Consiliul nostru a avut plăcerea de a colabora cu consiliile școlare ale Colegiului Național „Mihai Eminescu” și Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, cu scopul de a le face o bucurie celor mai neajutorați în preajma sărbătorilor.


Ce a presupus acest proiect?


Pe perioada 5-30 noiembrie a avut loc strângerea de donații în incinta celor 3 colegii, după care toate donațiile au fost aduse la colegiul nostru pentru a putea fi selectate și împachetate. Pentru a afla mai multe despre acest proiect am adresat coordonatorilor și unei voluntare (Ștefan Abrudan – Președintele CN Emanuil Gojdu, Andra Trif, Briana Benchiu – Vicepreședinte CN Mihai Eminescu, Samuel Kiss – Președinte LTB Emanuel, Anastasia Jurca – Voluntară), câteva întrebări.Ce ai avut tu de făcut?


Samuel: Munca mea a constat în organizarea echipei de voluntari a consiliului nostru și coordonarea tuturor voluntarilor implicați în misiunea de a duce pachete copiilor de etnie romă din satul Ineul de Criș.


Anastasia: Am făcut pachețele cu alimente și hăinuțe sortate pe categorii de vârstă și gen. A fost o experiență extraordinară și ne-am simțit foarte bine știind că acele obiecte vor ajunge la persoane nevoiașe.Cum a fost să colaborezi cu celelalte consilii?


Briana: Sunt foarte organizate și ele, mă bucur că am avut multe de învățat unii de la alții și ne-am putut ajuta în orice situație. Am învățat cum să coordonăm o echipă și cum să organizăm un proiect, abilități de care cu siguranță că vom avea nevoie constant în mandatul nostru.


Cum ți s-a părut organizarea?


Andra: Organizarea a fost bună din anumite puncte de vedere, cum ar fi obținerea unui loc de depozitare și timpul pentru colectarea donațiilor, timpul de pregătire a pachetelor ce urmează să fie livrate, bineînțeles că am întâmpinat și obstacole, însă am reușit să trecem împreună peste și să aducem la bun sfârșit acest proiect.


Haideți să aflăm ce părere au conducerea colegiului nostru și coordonatoarea voluntarilor despre acest eveniment.


Ce părere aveți despre inițiativa elevilor?


Director Anca Mile: Este un gest absolut lăudabil, faptul că elevii nu se gândesc doar la ei ci își dedică din timpul lor propriu dedicat altor activități, se rup de la lucruri care le plac și fac lucruri bune pentru alții, este un exemplu demn de urmat. Mă bucură enorm faptul că reprezentanții consiliului de la Gojdu au înțeles ideea de comunitate și lucrează împreună cu alte consilii școlare ale elevilor din alte licee pentru a realiza aceste fapte bune, astfel comunitatea locală se face văzută, dacă cu toții contribuim prin colaborare și nu prin competiție, putem duce acest model mai departe.


Delia Mela: Această inițiativă mi se pare extrem de motivațională. Implicarea elevilor în ajutorarea membrilor comunității mi se pare actul suprem de iubire și implicare mă bucură foarte tare că în acest an a fost o unitate mai mare, consiliile celor 3 școli implicate au dat dovada de seriozitate, responsabilitate, implicare și iubire față de semenii lor. În același timp, mă bucură foarte tare implicarea asociației Interact în ducerea la bun sfârșit a acestei campanii și nu pot decât să declar că sunt extrem de fericită că sunt înconjurată de acești tineri minunați.


Le mulțumim tuturor voluntarilor gojdiști, celor de la Emanuel, Eminescu și Interact pentru implicarea și devotamentul lor, fără de care nu am fi putut realiza acest proiect.Autor: Mela Ardelean - Redactor Șef GOJDIȘTII

109 views0 comments

Recent Posts

See All