top of page

Graficienii Biroului de Presă



Autor: Denisa Șandor – Redactor GOJDIȘTII


O altă parte importantă a echipei care face totul posibil, este cea a graficienilor. Aceștia sunt Ruxandra Băltățescu, clasa a 11-a G și George Gal, Bianca Nistor și Gabriel Chirilă, toți 3 din clasa a 11-a A, așa că haideți să îi cunoaștem.


Ruxandra Băltățescu realizează desene digitale impresionante și a fost designer-ul din spatele concursului „Citesc Călătoresc Descopăr” organizat de Centrul de Tineret Oradea, pentru care a realizat un poster, un banner pentru pagina de Facebook și o imagine pentru postarea cu regulamentul. Iată ce ne spune Ruxandra atunci când vine vorba de postul pe care îl ocupă: „În primul rând, consider că am toate abilitățile tehnice necesare: am lucrat în Canva, Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro și Adobe Illustrator și am o tabletă grafică. Am participat și am câștigat competiții locale și naționale. Hobby-ul meu principal este arta digitala și în viitor aș dori să lucrez în domeniul graphic design. În al doilea rând, sunt o persoană ordonată și conștiincioasă și lucrez bine în echipă. Am mai făcut parte din programe de voluntariat în trecut și am ajutat la organizarea a diferite evenimente, inclusiv festivitățile de 1 iunie organizate de Direcția Judeteană pentru Sport și Tineret Bihor și Festivalul Luminii, organizat de Cercetașii României.”



George Gal, din clasa a 11-a A afirmă următoarele lucruri: “Am început să lucrez în photoshop prin clasa a 6-a, iar mai apoi în illustrator din a 8-a, când eram pasionat de logo design. Am ajuns să cunosc foarte bine cele două programe, realizând mai multe proiecte, atât personale, cât și pentru prieteni. De asemenea, am fost grafician în Consiliul Școlii încă de când a fost înființat biroul de presă. Sunt conștient că un grafician este responsabil pentru tot ceea ce înseamnă imagine (postere, poze editate, elemente de design), iar eu am reușit să acumulez experiența necesară pentru a le realiza”. George a realizat o serie de logo-uri reprezentative pentru fiecare departament, și a fost un membru activ al biroului de presă, realizând numeroase afișe și design-uri, atât pentru evenimentele organizate de consiliu, cât și pentru blogul nostru. Pe lângă talentul său la design, George are abilități muzicale deosebite, acesta cântă la chitară și face cover-uri pe care vă recomandăm să le urmăriți pe Instagram (@whothefuckisgeo), sau pe Twitch.



Bianca Nistor, a făcut parte din consiliu și anul trecut, „an în care am încercat să mă implic și să ajut pe cât de mult posibil, fac parte și din LEO Black Eagle Oradea unde sunt în departamentul de IT, departament care este axat tot pe partea de grafică și sunt de părere că talentul, implicarea și experiența sunt principalele lucruri care mă recomandă”. La întrebarea: „Ce crezi că presupune acest post?” Bianca a răspuns: „Implicare și o bună colaborare cu oamenii cu care lucrezi, lucruri pe care sunt in stare să mi le asum”. Bianca a fost foarte activă în realizarea afișelor necesare pentru evenimentele organizate de noi, aceasta făcându-se remarcată pentru munca făcută în cel mai scurt timp.



Gabriel Chirilă, a fost pasionat de mic de design graphic, artă vizuală și desen, dar o altă pasiune pe care o are este dansul popular. De asemenea, a fost unul dintre primii graficieni din cadrul Biroului de Presă al colegiului, alături de colegul său, George Gal. Iată ce afirmă el: „M-am ocupat de imaginea multor proiecte, printre care pot enumera: “Highschool Movie Night”, Gala Gojdu 100, crosul „Aleargă cu Gojdu”, Balul Bobocilor “ALL STARS” unde a fost prezent cunoscutul rapper Puya.”; timp de 6 luni a participat la un curs intensiv de design organizat de un renumit designer din Oradea, perfecționându-se în Adobe Photoshop și Adobe Illustrator. Gabi a realizat numeroase afișe pentru echipa noastră, specializarea acestuia fiind design-urile complexe, care necesită multă muncă și răbdare. Alături de Andrei Baidoc (fotograf GOJDIȘTII), cei doi au realizat coperțile acestei reviste.



Design-urile graficienilor noștri au fost foarte apreciate în mediul online, puteți vedea mai multe din aceste afișe la finalul revistei.


Autor: Denisa Șandor – Redactor GOJDIȘTII

48 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page