top of page

Gojdiști cu care ne mândrim - Vocea de 10 a Larisei Dayana Oneț


Autor: Daria Teodorescu - Redactor GOJDIȘTII


O elevă talentată care s-a alăturat anul acesta școlar elevilor cu latură artistică ai Colegiului nostru este Larisa Dayana Oneț. Ea este elevă în clasa a 9 a D în care a intrat obținând zece pe linie la probele de la Evaluarea Națională.

Pe lângă pasiunea pentru învățătură și frumoasele rezultate școlare, Larisa are și un talent muzical înnăscut, iar scena este locul în care ea transmite miilor de spectatori pe care îi încântă, această pasiune. În cadrul emisiunii Next Star, și nu numai, la care a participat, a avut ocazia să cunoască artiști și să învețe tehnici noi direct de la experți.

Pentru a o cunoaște mai bine și pentru a afla care este motivația ce dă aripi pasiunilor ei, i-am luat următorul interviu.


Î: La ce vârstă ți-ai descoperit pasiunea pentru muzica?

R: Pasiunea pentru muzică o am în suflet de când mă știu, simțind mereu o conexiune aparte între mine și aceasta. Am început să merg la canto la 8 ani, la Palatul Copiilor Oradea, la doamna profesoară Dana Oprescu, căreia îi mulțumesc mult. De atunci trăiesc în fiecare zi această poveste minunată a vieții mele, în care muzica mă ajută să-mi exprim sentimentele.


Î: Pe ce scene ai cântat și la ce concursuri ai participat? Cum au fost aceste experiențe?

R: De-a lungul timpului, am avut ocazia să cânt pe multe scene și să-mi împărtășesc sentimentele și muzica cu mii de oameni. O amintire frumoasă o constituie experiența mea de la NEXT STAR, o emisiune televizată, la care am participat în urmă cu 5 ani. Odată cu apariția la televizor, am început să am concerte în județ și nu numai. (Festivalul Familiei-Era Park Oradea, Serbările Zăpezii-Vârtop etc). O altă realizare pe care o păstrez temeinic în cufărul cu amintiri este faptul că am cântat la RADIO ZU, cel mai mare radio din România, în vara lui 2021, atunci când caravana Radio Zu a venit în Oradea. I-am cunoscut pe Mihai Morar, Daniel Buzdugan și Ema, niște oameni minunați, care mi-au oferit șansa de a-mi face vocea auzită în toată România.


Î: Cu care artiști ai colaborat?

R: Am avut ocazia de a întâlni mulți artiști cum sunt: Lidia Buble, Alina Eremia, Liviu Teodorescu, Delia, Adda, Carla's Dreams, Paula Seling (cu care am avut onoarea de-a împărți scena într-un concert de Crăciun), care mi-au oferit sfaturi prețioase, dându-mi încredere în mine și în talentul meu.


Î: Cât timp dedici acestei vocații?

R: Repet zilnic pentru a-mi îmbunătăți tehnica vocală. Mărturisesc că în anul 2021, când am susținut examenul de clasa a VIII-a m-am dedicat învățăturii, aceasta fiind o altă pasiune a mea, pe care încerc să o îmbin și să o echilibrez cu muzica. Am sacrificat plăcerea mea pentru muzică în clasa a VIII-a pentru că îmi doream foarte mult să îmi îndeplinesc visul de a fi în top, reușind această performanță și intrând în acest liceu de prestigiu cu media 10 obținută la Evaluarea Națională.


Î: Cum reușești să menții un echilibru între datoria de elev al unui liceu de prestigiu și pasiunea pentru muzică?

R: Mereu am pus suflet în tot ceea ce am realizat. Consider că echilibrul l-am menținut prin plăcerea și entuziasmul cu care am muncit întotdeauna pentru îndeplinirea visurilor mele. Astfel, am reușit să îmbin școala cu pasiunea pentru muzică, ajungând la performanță în ambele domenii și sper din suflet să mă mențin în top.


Î: Ce simți când ești pe scenă?

R: Atunci când mii de inimi bat în același ritm al muzicii, iar eu sunt pe scenă, lasându-i pe ceilalți să mă citească ca pe o carte deschisă, mă simt nespus de recunoscătoare. Prin prezența mea pe scenă, reușesc să explorez toate piscurile și abisurile pasiunii mele, aprinzând scânteia eclatantă a sufletului meu.


Î: Mai ai și altă pasiune ?

R: O altă pasiune a mea, după cum am mai spus, este școala, având mereu dorința de cunoaștere. Mi-a plăcut mereu să învăț și să am rezultate remarcabile, ca rod al muncii mele. Mă bucur mult că am intrat în acest liceu de prestigiu, care îmi oferă oportunitatea de a acumula o mulțime de cunoștințe.


Î: La ce competiții școlare ai participat?

R: Am participat în gimnaziu la Concursul Național de Biologie “George Emil Palade”, obținând locul I pe județ și calificându-mă la etapa națională, unde am obținut premiu special, Olimpiada de Limba Română, unde am fost prima la faza locală și am obținut locul III pe județ, la Olimpiada de Lingvistică, la Olimpiada de Matematică faza locală și județeană. Îmi doresc să particip la olimpiade și pe parcursul liceului.


Închei prin a o felicita și eu pe colega noastra și prin

a-i mulțumi pentru timpul acordat și pentru răspunsurile împărtășite.

3,562 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page