top of page

Gojdiști cu care ne mândrim! – Cezar Morar Herlea




Autor: Mara Vereș


Adesea discutăm despre starea învățământului românesc, despre ruptura dintre elevi și cadrele didactice, despre dezinteresul tinerilor față de școală. Sunt de părere că, ne axăm mai mult pe lucrurile negative din sistemul de învățământ, dar sunt unități școlare ce reușesc să îi ducă pe elevi pe culmile succesului și să obțină performanțe deosebite la olimpiade și concursuri.


Cezar Morar Herlea (9A) este elev al Colegiului Național „Emanuil Gojdu” Oradea începând cu clasa a V-a și olimpic la limba și literatura română, participând la: Olimpiada de Limba și literatura română, etapa județeană (Mențiune, clasa a VI-a); Olimpiada de Lingvistică, etapa județeană (Premiul II, clasa a VI-a și Premiul III, clasa a VIII-a); la fizică, participând la: Olimpiada de Fizică, etapa județeană (Premiul II, clasa a VII-a) și Olimpiada de Fizică, etapa națională (Diplomă de participare, clasa a VII-a) și la matematică, participând la: Olimpiada de Matematică, etapa județeană (Premiul I, clasa a VI-a și Premiul I, clasa a VII-a); Olimpiada de Matematică, etapa națională (Diplomă de participare, clasa a VI-a); Concursul Național „Lumina Math” (Premiul I, clasa a VI-a; Premiul I, clasa a VII-a și Premiul II, clasa a VIII-a), precum și multe alte premii notabile și la numeroase concursuri interjudețene de matematică.


Î: Cât de importantă este școala la care te pregătești?

R: „În opinia mea, școala la care învăț joacă un rol important în drumul spre succes. Studiind la cel mai bun colegiu din județ, renumit și la nivel național, am avut ocazia să fiu îndrumat de profesori foarte buni, ce au contribuit la evoluția mea și la rezultatele bune obținute. Printre aceștia se remarcă: doamna profesoara de limba și literatura română Corina Păcurar; doamna profesoara de matematică Corina Nicoară și Gabriela Chișiu și domnul profesor de matematică Marius Cicortaș.”


Î: Ai vreun model în viață?

R: „Până în prezent nu am identificat un model în viață. Desigur că există câteva persoane care m-au inspirat sau care mă inspiră.”


Î: Ce planuri ai pentru următorii ani, spre ce anume te îndrepți? Ce vrei să devii?

R: „Încă nu mi-am făcut planuri pe termen lung, în schimb doresc să evoluez cât mai mult la matematică, tocmai pentru a putea alege mai târziu din mai multe oportunități. Un alt domeniu în care am început să învăț și doresc să pun un mare accent este informatica.”


Î: Cu cât timp te pregătești înainte de un concurs sau o olimpiadă?

R: „Pentru un concurs sau o olimpiadă mă pregătesc, în general, de-a lungul anului, dar în mod intensiv cu 2-3 săptămâni înainte.”


Î: Ce crezi că lipsește învățământului românesc pentru a putea fi considerat de succes?

R: „Pentru a deveni cu adevărat un învățământ de succes, consider că acesta trebuie să fie descentralizat. Mai mult, acesta ar trebui să pună accent pe pregătirea copiilor dotați, cât și a celor care doresc performanță în anumite domenii.”


Îi mulțumesc lui Cezar pentru timpul acordat și datorită rezultatelor sale, sunt de părere că, Cezar Morar Herlea, este un elev pe care suntem mândri să îl numim gojdist!

Dacă aveți orice idei pentru articole sau performanțe școlare ori sportive inedite, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați pe contul de Instagram @gojdistii sau la următoarea adresă de e-mail: cse.cnegojdu@gmail.com.


Autor: Mara Vereș - Redactor GOJDIȘTII

677 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page