top of page

Din cine este alcătuit Biroul Executiv al Consiliului C.N. Emanuil Gojdu?Autor: Mela Ardelean - Redactor Șef GOJDIȘTII


În urma articolului scris de Sara Filimon am aflat că echipa consiliului este formată în primul rând din: președinte, secretar și 3 vicepreședinți. Aceștia au fost aleși prin vot în octombrie 2020, în urma campaniilor desfășurate încă de la începutul anului. Fiecare din reprezentanții noștri au venit cu idei inedite pe care au promis să le îndeplinească, așa că haideți să vedem pe cine am ales să ne reprezinte școala și care a fost activitatea lor de până acum.


Ștefan Abrudan – Președinte (clasa a X-a D), ne-am obișnuit să îl vedem pe Ștefan în poziții de organizare și conducere încă din clasa a VII-a când a ocupat postul de „Reprezentantul gimnaziului”, ca mai apoi în clasa a IX-a să fie ales vicepreședinte, iar acum președinte. Îl cunosc pe Ștefan de foarte mult timp, așa că pot să spun că îmi e greu să aleg doar câteva calități... Ștefan a fost mereu „omul cu inițiativă”, așa cum l-au descris și alții, un copil impecabil, iar eu pot să vă confirm din culisele acestor laude, că sunt cât se poate de justificate. Pe lângă ideile inedite, Ștefan este un om cât se poate de muncitor, care nu lasă orgoliul să îl oprească din evoluție. Nu numai că a reușit să își realizeze cu succes aproape toate proiectele propuse, însă ne-a susținut și ne-a ajutat și pe noi (restul echipei biroului de management - BdM) să ne punem în mișcare planurile. Câteva din îndatoririle impuse de funcție, pe care le are un președinte ar fi: susținerea adunărilor generale, a ședințelor BEx și BdM și participarea la ședințele CJE, cu toate acestea Ștefan face mult mai mult de atât. Am consultat calendarul cu activități realizat de Ștefania Luncan – Secretar, așa că pot să vă enumăr o parte din activitatea lui: alegerea biroului de management, realizarea trainingului destinat elevilor de clasa a 5-a, a 6-a și a 9-a cu titlul „Ce este CȘE și la ce ne ajută?”, lansarea concursului de proiecte, filmulețe de recitat poezii și cântat cântat melodii patriotice, desfășurarea concursului pe platforma Kahoot cu ocazia zilei de 1 dec, Lansarea campionatului de Among US, înființarea noii echipe de IT pentru a realiza noul site al colegiului, lansarea inițiativei „Alergăm cu profesorii noștri”.

Ștefania Luncan – Secretar (clasa a XI-a B), de Ștefania am mai auzit prin intermediul activităților de voluntariat, aceasta fiind și trezorier Interact. Din fericire am ajuns să o cunosc și să-mi dau seama că e mai mult decât organizată și prietenoasă, am ajuns să descopăr latura ei artistică, pe care o îmbină armonios cu cea analitică. Inițiativa de a deveni un membru BEx a pornit din dorința de a reprezenta cu mândrie elevii prestigiosului nostru colegiu și de a continua ceea ce colegii noștri au clădit. Deși, ca secretar, task-urile ei sunt bine fixate: redactarea proceselor verbale, monitorizarea activității tuturor departamentelor, ordonarea și păstrarea documentelor, acestea fiind doar îndatoririle impuse de funcție, Ștefania și-a putut pune în valoare creativitatea și spiritul de echipă și a ajutat la realizarea multor alte proiecte.Cosmina Liț – Vicepreședinte (clasa a X-a F), prin funcția de vicepreședinte reprezintă elevii școlii noastre. Este o persoană meticuloasă, atentă la detalii, care înfăptuiește cu grijă treburile care îi sunt atribuite. Își alocă timpul sarcinilor referitoare consiliului, de la chestionare mărunte, la proiecte ample, cum ar fi workshop-uri. Așadar, unul dintre proiectele pentru care a avut o deosebită plăcere să lucreze a fost atelierul de democrație și educație politică. Invitatul acestui ”Gojdu talk” a fost chiar unul dintre prietenii ei, Alex Trandafir, fost președinte CȘE C.N. „Emanuil Gojdu”, care a ținut un discurs semnificativ pentru tot ceea ce înseamnă educația politică.

Andrei Cosma – Vicepreședinte (clasa a X-a D), activitatea lui de până acum a reprezentat atât o rampă de lansare asupra dezvoltării sale, cât și creerea unui familii frumoase și unite în interiorul consiliului. Andrei este recunoscător că a ajuns în această funcție, principalele sale proiecte fiind îndeplinite cu succes: concursul de CS:GO realizat prin intermediul prietenilor noștrii, Interact, care au reușit să doneze o sumă de 900 ron, cât și înființarea departamentului IT și refacerea site-lui colegiului și îmbunătățirea site-ului consiliului. Totodată, Andrei consideră că ne-am făcut remarcați prin activitatea online desfășurată mulțumită departamentelor noastre care ne-au fost alaturi pe tot parcursul anului și că a fost creată o pritenie frumoasă alături de colegii de echipă. Chiar dacă am reusit sa stam foarte putin împreună, acest lucru nu a reprezentat un impediment în realizarea obiectivelor.Iulia Costea – Vicepreședinte (clasa a XI-a A), voluntar, team-leader și coordonator de proiecte, „pasiunea” Iuliei este să lucreze în proiectele care schimbă sau ajută oamenii din jurul ei. Pe lângă asta, îi place să scrie, să alerge, dar cel mai mult să cunoască oameni noi, să învețe lucruri de la ei și să lege prietenii. În viața de zi cu zi este o persoană calmă, deschisă, de încredere, creativă și speră că poate afirma că este un bun prieten la nevoie.

Munca de până acum în BEx coincide într-o oarecare măsura cu așteptările ei, însă nu crede că ar fi putut să o pregătească cineva pentru toate responsabilitățile funcției. De când a început mandatul alături de colegii ei, au încercat să aducă la viață, în limita online-ului, cât mai multe proiecte promise. Împreuna cu Ștefan a lucrat la unul din primele eventuri - concursul de cultură generală cu ocazia marii uniri. A dat startul seriilor de webinarii ”Gojdu Talks”, organizând primele două întalniri, cu teme de “Fake News” și “Public Speaking”. A avut și proiecte care, oricât ar fi încercat, nu s-au pliat pe nevoile școlii, iar atunci au fost nevoiți să le paseze altora responsabilitatea, cum s-a întamplat în cazul concursului de CS. A încercat să aducă oportunități gojdiștilor prin promovarea activităților unor organizații din care face parte. Nu vom dezvălui partea ascunsă publicului, cum ar actele și formalitățile, chiar dacă acolo e o mare parte din munca BEx-ului, pe care ceilalți nu o vad.În ultima parte a articolului le-am adresat tuturor aceeași întrebare:


Cum poți să descrii munca în echipă alături de colegii tăi?


Ștefan: Echipa este baza consiliului nostru, întrucat fără echipă nimic din ce am facut până acum și nimic din ce vom face nu ar fi posibil. Pot spune cu bucurie că în pofida faptului că provenim din echipe diferite din timpul candidaturii, echipa nou formată a consiliului nostru este minunată, fiecare membru în parte cunoscându-și rolul. Toată lumea munceste din greu și se încadrează în termenii dați pentru ca fiecare proiect sau activitate să iasă cât mai bine. Am evoluat împreună, în ciuda faptului că am luat multe decizii importante împreună nu am avut niciodată parte de antagonism și am știut întotdeauna cum să rezolvăm orice fel de problemă.


Ștefania: Surprinzător, munca a rămas la fel de entuziasmantă ca la început, poate pentru că suntem toți atât de diferiți. Nu pot spune că nu am avut impedimente și contraziceri pe timpul mandatului, însă pot spune cu certitudine că, în ciuda situației nefavorabile în care ne aflăm, proiectele au fost multe, inovative și reușite. Decizia de a candida pentru acest post s-a dovedit a fi cea mai bună alegere; am onoarea de a fi înconjurată de oameni muncitori și prietenoși care mă inspiră și mă motivează constant.


Cosmina: Suntem o echipă unită ce pune munca pe primul loc, astfel s-a creat un mediu productiv ce ne motivează să lucrăm mai mult. Chiar dacă fiecare este diferit în felul său și avem opinii diverse asta nu ne-a împiedicat în a face cele mai bune decizii, ajutându-ne chiar să înfăptuim proiecte inedite. În plus, activitățile de team building în care au fost implicați toți membrii consiliului nu a făcut decât să accentueze legăturile dintre noi dar și să ne aducă împreună ca și oameni în această perioada de pandemie.


Andrei: Chiar dacă a fost un an greu, în care nu prea am reușit să ne vedem, acest lucru nu ne-a împiedicat să devenim o familie unită și să ne îndeplinim obiectivele, în toate proiectele. Am reușit să colaborăm și să ne facem remarcați prin devotamentul nostru. Un factor important a fost reprezentat de departamenele noastre cu care am reușit sa avem o prietenie strânsă și productivă.


Iulia: Echipa a făcut toată munca mai ușoară. Îmi admir mult colegii, pe fiecare în parte, pentru modul de lucru, pentru calități, dar mai ales pentru felul în care se dedică muncii lor. Îmi sunt foarte dragi. Mă bucur să primesc oricând un telefon, un mesaj de la ei, fie propunându-mi să lucrăm împreună la un proiect, fie cerându-mi ajutorul. Cred că ne-am completat foarte bine și că facem o echipă complexă și competentă, gata oricând să depășească orice stă în calea succesului. Ștefan chiar ne pune în valoare pe fiecare cu task-urile pe care ni le împarte. Munca alături de ei e ce îmi doresc să găsesc oriunde merg: vorbim deschis, le spunem lucrurilor pe nume, iar când ne propunem ceva, cu siguranță o facem, și o facem bine.Mi-a făcut plăcere să colaborez, din nou, cu colegii mei din Biroul Executiv. După cum se poate observa, pe lângă că fiecare membru al BEx-ului este muncitor și bine pregătit, aceștia au o relație de prietenie organică, ceea ce le face munca din ce în ce mai plăcută.


Vom continua această serie și vă vom prezenta și restul echipei din spatele ecranului, dacă sunteți curioși despre cine urmează să aflăm informații noi puteți accesa secțiunea „Echipă” de pe site-ul nostru.


Autor: Mela Ardelean - Redactor Șef GOJDIȘTII

681 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page