top of page

Departamentul IT

Autori: Iulia Popovici și Mela Ardelean - Redactori GOJDIȘTII


Echipa departamentului IT se ocupă cu optimizarea site-ului consiliului și construirea site-ului școlii noastre. Echipa este coordonată de Andrei Cosma, Vicepreședinte în cadrul CȘE C.N. „Emanuil Gojdu”, acesta fiind un adevărat pasionat de domeniul informaticii, dar și un bun lider și organizator pentru echipa de tineri IT-iști. În ajutorul lui Andrei vine și Alexandra Muțiu, aceasta fiind șefa departamentului, având mai multă experiență ca Tehnician Web în cadrul consiliului.


Acum că am aflat cu ce se ocupă departamentul IT, haideți să cunoaștem puțin membrii acestuia:

Andrei Covaci este elev în clasa a 10-a D. Pentru el munca în echipă înseamnă ca fiecare persoană să îşi cunoască rolul şi scopul în cadrul echipei, dar în momentul în care apar dificultăţi ori provocări să poată cere ajutorul sau părerea coechipierilor şi să fie ajutat. Acesta s-a în alăturat echipei departamentului de IT deoarece şi-a dorit să se implice activ în administrarea şcolii şi să contribuie la dezvoltarea acesteia. Date fiind abilităţile sale tehnice, Departamentul de IT a reprezentat modalitatea ideală prin care Andrei să îşi atingă scopul de a-şi ajuta liceul. Asemeni colegilor săi, este dedicat informaticii şi un gojdist de seamă: este olimpic naţional la informatică, voluntar în cadrul clubului de programare Coder Dojo şi a urmat un curs de algoritmică de la Stanford.



Bianca Nistor este elevă în clasa a 11-a A. S-a alăturat echipei departamentului de IT deoarece şi-a dorit să se implice mai mult în comunitatea gojdistă. În experienţa sa obţinută în urma participării la multiple activităţi de voluntariat, lucrul în echipă şi comunicarea în cadrul acesteia sunt lucruri vitale pentru buna funcţionare a oricărei echipe. Participarea în acest departament este importantă pentru ea deoarece doreşte să urmeze o carieră în domeniul IT şi consideră că ar fi un prim pas important în această direcţie. Este dedicată atât domeniului informaticii, cât şi contribuirii la binele comunităţii, find implicată în numeroase acte şi cluburi de voluntariat. Bianca este olimpică la TIC, a absolvit cursul SUPER CODERS ONLINE ACADEMY, unde şi-a dezvoltat cunoștințele limbajului Pithon şi este fericita căştigătoare a premiului 2 la concursul International Programing Trial Script.



Paul Berca este elev în clasa a 10-a A, profilul matematică-informatică intensiv informatică. Pasiunea sa pentru informatică a început încă din clasa a cincea, atunci când a început să studieze limbajul de programare Scratch. Ulterior, când a ajuns la liceu, a participat la diferite concursuri, cum ar fi Catalysts Coding Contest, acesta fiind un concurs pe echipe recunoscut la nivel mondial, și InfoPro. Din pasiune pentru informatică a mai completat și cursurile puse la dispoziție de platforma Codecademy, legate de Web Development precum: HTML, CSS, JavaScript sau C++, pe lângă aceste cursuri, a mai completat cursul CS50: Introduction To Computer Science de la Harvard. Paul a intrat în echipa IT dornic să se dezvolte alături de o echipă cu persoane interesate de același domeniu ca și el, iar experiența din departament nu i-a înjosit așteptările.


Mihai Pelle este elev în clasa a 10-a D. Îl pasionează mult IT-ul şi a aplicat pentru postul pe care îl ocupă deoarece şi-a dorit să capete mai multă experienţă în domeniu, să înveţe lucruri noi şi să cunoască alţi oameni cu aceeaşi pasiune. În viziunea sa, munca în echipă este cheia ridicării oricărei idei la potenţialul ei maxim, deoarece „nimic din ceea ce facem nu este perfect, dar nu e tot una ca un lucru să fie realizat de un singur om sau de o echipă.[…]Într-o echipă oamenii se pot motiva şi ajuta unul pe altul, astfel crescându-şi între ei productivitatea şi dorinţa de a lucra.”. Olimpic la informatică, s-a calificat de trei ori la faza naţională a acestei olimpiade şi totodată participă des la concursuri de programare. De asemenea, este absolventul unui curs de design web.



Toni Hus este elev în clasa a 10-a B. S-a alăturat echipei Departamentului de IT deoarece şi-a dorit să contribuie modernizării şcolii, cu scopul aducerii elevilor mai aproape şi să lucreze într-o echipă mai mare cu oameni de la care ar putea să înveţe lucruri noi. Experienţa şi pasiunea sa pentru domeniul informaticii se reflectă şi în realizările sale şcolare: Toni a participat atât la numeroase concursuri, cât şi cursuri, precum cele de pe W3School.com în limbajurile Java, HTML, CSS, C# şi cursul CS50: Introduction To Computer Science de la Harvard.



Ştefan Cseke este elev în clasa a 11-a B. Este mereu deschis către munca în echipă deoarece consideră că împărţirea unui proiect amplu în „subprobleme” care se pot rezolva în mod individual este benefică din punct de vedere al eficienţei cu care este rezolvată problema iniţială şi că „muncind în echipă ai posibilitatea de a împărtaşi şi de a afla lucruri noi cu şi de la colegi, legate de domeniul de lucru şi nu numai”. Ştefan a urmat cursul Learn to Code din cadrul programului Digital Nation, în cadrul căruia a dobândit cunoştiinţe şi experienţă în domeniul creării de website-uri, atât în partea de back-end, cât şi de front-end, utilizând limbaje precum PHP, SQL, HTML, CSS şi Java Script. De asemenea, acesta a participat, ca majoritatea colegilor săi, şi la Olimpiada de Informatică.



Andrei Baidoc este elev în clasa a 10-a D. S-a alăturat echipei Departamentului de IT deoarece are o pasiune pentru informatică, este deschis tuturor nişelor acesteia şi îşi doreşte să evolueze în timp ce ajută comunitatea Gojdu. Consideră munca în echipă ca “cea mai buna muncă”, datorită eficienţei acesteia şi caută mereu să obţină o colaborare cât mai bună între el şi colegii săi. Este o fire ambiţioasă şi „prinde repede informaţiile”, lucruri care se reflectă în activitatea sa. A participat la felurite cursuri online în domeniul informaticii şi caută mereu să înveţe noi lucruri şi să se perfecţioneze.



Autori: Iulia Popovici și Mela Ardelean - Redactori GOJDIȘTII

75 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page