top of page

Cine se ocupă de Departamentele de relații Interne și Externe ale Consiliului C.N. Emanuil Gojdu?
Autor: Mela Ardelean - Redactor Șef GOJDIȘTII


Ne continuăm seria de articole despre „echipa din spatele ecranului” cu departamentele de relații externe și relații interne, alături de directorii acestora: Oana Săsăran și Ianina Țarcă.


Oana Săsăran – Director al Departamentului de Relații Externe, studiază la colegiul nostru din clasa a V-a, primind distincția de „șef al promoției 2018” la finalul ciclului gimnazial. Când a aplicat pentru postul de director al departamentului de relații externe, principala sa intenție era să se implice cât mai mult în consiliul școlar. Totuși, poziția și atribuțiile pe care le presupune aceasta au atras-o din diverse motive. Ca director de relații externe trebuie să mențină legătura dintre consiliu și alte entități precum organizații și cluburi de voluntariat. Până acum a avut ocazia să colaboreze destul de mult cu echipa de voluntari de la The Spot, colaborare benefică pentru ambele părți. Consiliul nostru s-a ocupat și de promovarea evenimentelor sau proiectelor realizate de diverse ONG-uri din orașul nostru pentru a oferi constant oportunități de dezvoltare a elevilor implicați din școala noastră. Organizațiile principale cu care a colaborat și a încurajat gojdiștii să participe cu încredere la evenimentele lor sunt: The Spot, LEO Black Eagle Oradea, Interact, Fundația Comunitară, EduBiz, Vreau să fiu Antreprenor Oradea și la multe alte oportunități oferite de facultăți din toată țara și nu numai.
Ianina Țarcă – Director al Departamentului de Relații Interne, Ianina este motivată să îmbunătățească calitatea vieții elevilor în timpul orelor (online sau fizice) și să se autodepășească, căutând soluții la problemele pe care aceștia le întâmpină. Ianina este o persoană muncitoare și determinată, mereu focusată pe priorități, însă în același timp, mereu a încercat să caute un echilibru între viața profesională și cea personală și pe lângă rezultatele școlare, încearcă să se înscrie în cât mai multe cluburi de voluntariat și să se implice activ în viața comunității din care face parte, fiind o persoană dornică de cunoaștere și care aspiră la o dezvoltare continuă. Pe parcursul acestui mandat a reușit să realizeze chestionare prin care să observăm care sunt dorințele elevilor și să ne mulăm pe acestea. Primul dintre acestea se referă la evaluarea anonimă a profesorilor, astfel încât fiecare profesor să primească un feedback constructiv din partea elevilor la care aceștia predau. Cel de-al doilea face trimitere la „vocea elevilor” și la problemele pe care aceștia le întâmpină, elevii fiind invitați să-și exprime ideile/sugestiile care ar putea îmbunătăți experiența la școală. Totodată, pentru a ne asigura că munca întreținuta de întreg Biroul Directorial este cât mai coerenta și relevantă în actualul context pandemic, a realizat un formular prin care elevii să-și exprime opinia asupra acestui aspect.În ultima parte a articolului le-am adresat tuturor aceeași întrebare:


Cum poți să descrii munca în echipă alături de colegii tăi?


Oana: Atmosfera relaxata din consiliu ne permite să îndeplinim și sarcini care nu țin strict de postul pe care îl ocupăm. De exemplu, alături de directorul departamentului de sponsorizări am ajutat la gestionarea webinariilor organizate în ultimele luni. Echipa consiliului este un grup de oameni cu care îmi place foarte mult să lucrez. Îi cunosc aproape pe toți și despre o mare parte din ei pot spune că îmi sunt chiar prieteni. Cred că ceea ce a ajutat cel mai mult la consolidarea acestui colectiv au fost activitățile de team-building și transparența întâlnită în toate activitățile desfășurate.Ianina: Admir foarte mult energia fiecarui membru din Consiliu și dorința de a se implica. Mereu exista sprijin reciproc și promptitudine în rezolvarea oricărei probleme, atmosfera din timpul ședintelor este mereu una relaxată, încurajându-ne astfel pe fiecare să ne exprimăm opiniile. Principalul atuu este felul în care cu toții avem ocazia să învățăm din propriile greșeli, dar și unii de la altii.


Logo-ul departamentelor realizat de George Gal - grafician GOJDIȘTII


Vom continua această serie și vă vom prezenta și restul echipei din spatele ecranului, dacă sunteți curioși despre cine urmează să aflăm informații noi puteți accesa secțiunea „Echipă” de pe site-ul nostru.


Autor: Mela Ardelean - Redactor Șef GOJDIȘTII

318 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page