Chef Alex și blogul său culinar

Updated: Nov 28, 2020

AUTOR: MELA ARDELEAN/Din seria de gojdiști talentați, revenim pentru a vi-l prezenta pe Alex Joldoș din clasa a X-a G și pasiunea sa pentru gătit.


Talentul culinar este unul pe care mulți cred că îl pot dobândi ușor, însă nu mulți știu ce presupune. Alex are experiență în domeniu, întrucât în clasa a VII-a a activat aproximativ jumătate de an la cursuri de specialitate pentru gătit, așa că putem spune că sunteți pe mâini bune atunci când vine vorba de rețetele lui. El a ales să își facă pasiunea publică, să ne inspire cu rețete bine gândite sau tehnici utile în bucătarie.
Am să vă atașez aici un link către blogul lui https://www.cheffingbusiness.com/L-am cunoscut pe Alex la începutul liceului și trebuie să vă spun că dă dovadă de maturitate și profesionalism în tot ceea ce face. Este o persoană pasionată, curajoasă și mereu bine informată. Știam că este pasionat de gătit, așa că nici nu știu cum să vă explic cât de fericită am fost să văd că și-a făcut pasiunea publică.
Acum haideți să vedem cum a decurs interviul cu talentatul nostru gojdist:


Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru gătit?

A: „Pasiunea pentru gătit am descoperit-o în clasa a V-a când mă prosteam prin bucătărie cu niște carne și am aruncat tot felul de condimente pe ea, am pus pe plita și a ieșit ceva fantastic, iar apoi am redescoperit-o în clasa a IX-a.”

Care a fost preparatul care te-a determinat sa îți faci pasiunea publica?

A: „Datorită Creme Caramel m-am hotărât că ar fi foarte util dacă după toate încercările mele de perfecționare a rețetei ar învăța cineva sa o facă la fel ca mine.”
De la ce vârstă ai început să gătești?

A: „De la vârsta de vreo 8 ani am început să ajut prin bucătărie dar nu să gătesc singur, gătitul efectiv de capul meu a început cam pe la 12 ani.”


Ce ai gătit pentru prima dată?

A: „Prima dată când am intrat în bucătărie am gătit paste cu sos de roșii.”


Care este ingredientul și condimentul tău favorit?

A: „Usturoiul și busuiocul sunt de departe favoritele mele, iar la desert prefer menta și fructele de pădure.”


Cum valorifici cromatica ingredientelor?

A: „Filozofia mea de viață în ceea ce privește cromatica ingredientelor se bazează pe următoarele criterii: verde, mereu trebuie să am o urmă de verde în farfurie, de asemenea dacă avem un preparat care necesită sos, aleg culori mai aprinse precum roșu sau portocaliu, la desert culorile variază între mai aprinse, dacă desertul este mai deschis și mai deschise dacă desertul este închis la culoare; de exemplu când fac ceva de ciocolată, care este mai închisă la culoare, o să optez pentru ceva mai deschis ca decor, precum niște fructe de pădure sau mentă și uneori chiar înghețată.”
Alex ne face mândri cu talentul său în ale gătitului și cu felul lui unic de a fi. Deja ocupă un loc între talentații noștri gojdiști, care și-au făcut pasiunile publice și utile pentru copiii de pretutindeni.


Autor: Mela Ardelean - redactor GOJDIȘTII


289 views0 comments

Recent Posts

See All