top of page

Atelierele de jurnalism R.I.V.E.R
Autor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII


Elevii Colegiului Național „Emanuil Gojdu” au participat la 6 sesiuni ale atelierului de jurnalism din cadrul proiectului R.I.V.E.R – Responsabilitate, Inițiativă, Verde, Entuziasm, Respect, imprimarea acestor valori reprezentând un obiectiv de atins pe parcursul desfășurării proiectului.


R.I.V.E.R este un proiect câștigător în cadrul programului „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” finanțat de Lidl România în parteneriat cu „Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR” și implementat la nivel local de „Fundația Comunitară Oradea”.În prima sesiune a atelierului am învățat despre știrea de presă, cum se transmite informația în mod corespunzător, alături de doamna lector universitar doctor Cristina Liana Pușcaș, iar la finalul orei am scris și noi propria știre despre atelier.


A doua sesiune a fost desfășurată online și am învățat despre știrile radio alături de elevii facultății de jurnalism Oradea. Au fost informații interesante, pe care nu le auzim în fiecare zi însă ne stârnesc curiozitatea.A treia sesiune a fost desfășurată pe teren. Am învățat să observăm, chiar dacă sună atipic, am aflat că ochiul unui jurnalist profesionist trebuie să vadă lucrurile diferit pentru a putea scrie un articol, partea de documentare fiind importantă pentru a constata cum putem atrage atenția cititorilor. La finalul plimbării educative am răspuns și la câteva întrebări legate de ateliere.Acest proiect fiind unul de conștientizare a importanței ecologizării am avut parte de discuții cu secialiști în domeniul conservării mediului și a dezvoltării durabile.


În cadrul ultimelor ateliere am învățat despre cum luăm un interviu, însă și despre cum ne prezentăm la un interviu, și care sunt pașii alcătuirii unui site.


Elevii au fost bucuroși că au putut să înceapă atelierul fără prea multă pricepere în domeniul jurnalismului, însă au terminat cu noi cunoștințe și o experiență de neuitat.


Finalitatea proiectului se va materializa într-o expoziţie de fotografie organizată în Parcul Libertăţii care să contribuie la conştientizarea în rândul comunităţii locale a potenţialului deţinut de râul Crişul Repede.


Autor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII


106 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentáře


bottom of page