Atelierele de fotografie R.I.V.E.RAutor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII


Elevii Colegiului Național „Emanuil Gojdu” au participat pe parcursul a două săptămâni la 5 sesiuni ale atelierului de fotografie din cadrul proiectului R.I.V.E.R – Responsabilitate, Inițiativă, Verde, Entuziasm, Respect, imprimarea acestor valori reprezentând un obiectiv de atins pe parcursul desfășurării proiectului.R.I.V.E.R este un proiect câștigător în cadrul programului „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” finanțat de Lidl România în parteneriat cu „Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR” și implementat la nivel local de „Fundația Comunitară Oradea”.


În prima zi a atelierului am învățat teoria din spatele unei fotografii cu adevărat reușite și ne-au fost prezentate componentele elementare ale unui aparat de fotografiat.La următoarele ateliere am pus în practică teoria învățată și am încercat să surprindem corespunzător elemente din locația pusă la dispoziție de Fundația Comunitară. Chiar dacă nu am avut un aparat foto, sau nu știam să îl folosim mentorul nostru, domnul Paul Borza ne-a îndrumat cu răbdare. Am învățat cum se încadrează un interviu televizat și cum se compune o imagine și cum să edităm o poză, toate acestea în interiorul spațiului amenajat.La ultimul atelier, am reușit, din fericire, să ieșim să facem poze afară. Am aplicat toate „trucurile” învățate, însă acum puteam să ne folosim îndrăzneți creativitatea pentru a realiza fotografii uimitoare ale Crișului Repede și naturii din jurul acestuia.


Unele fotografii vor apărea într-o expoziție de fotografie organizată în Parcul Libertății, cu scopul de a contribui la conștientizarea în rândul comunității locale a potențialului deținut de râul Crișul Repede.


Elevii au fost bucuroși că au putut să înceapă atelierul fără prea multă pricepere în domeniul fotografiei, însă au terminat cu poze minunate și o experiență de neuitat.


Autor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII

144 views0 comments

Recent Posts

See All