top of page

Artiști gojdiști - Jewelry by Mela

Updated: Dec 6, 2022

Autor: Mara Vereș – Redactor Șef GOJDIȘTII


Mela Ardelean este o elevă activă a colegiului nostru în mediul online prin intermediul blogului „gojdiștii”, cât și pe rețelele de socializare prin care își promovează arta. Ea realizează bijuterii handmade din sârmă inoxidabilă, pietre semiprețioase, mărgeluțe și scoici.




Pentru a înțelege mai bine pasiunea Melei, hai să cunoaștem artista:


1) Ce te-a determinat să începi să confecționezi bijuterii?

„Ceea ce m-a determinat să încep să fac bijuterii a fost nefericitul caz al Georgianei. Am organizat cu ajutorul consiliului nostru un târg caritabil pentru care am cerut online gojdiștilor să ne aducă picturi, desene sau handmade-uri. Deoarece am avut destul de puține răspunsuri, la cerere, am decis să mă alătur propriei inițiative ca să confecționez chiar eu bijuterii. Urmărisem în trecut câteva tutoriale, așa că știam de ce am nevoie și m-am ambiționat să fac bijuterii cât mai frumoase. După târg am început să primesc mesaje de la doritori de bijuterii, așa că am decis să continui să le confecționez.”


2) Ce te-a fascinat atât de mult când vine vorba de bijuterii?

„Faptul că puteam să fiu flexibilă în gândire și în creativitate când cream noi modele de inele, brățări sau chiar coliere. Pe parcurs am descoperit că nu trebuie să mă reduc doar la ceea ce am învățat din tutoriale și că pot să vin cu idei de modele inspirate din viața mea și din lucrurile care mă pasionează.”


3) Ai idoli în acest domeniu și dacă da, de ce și pe cine?

„Pentru o perioadă foarte lungă de timp n-am avut idoli, am considerat că pot să apreciez munca altor artiști, însă am încercat să nu mă inspir din creațiile lor, ci doar să le admir de la distanță. Tot timpul am încercat să creez lucruri unice, am lăsat lucrurile simple din viață să mă inspire, dar recent am descoperit un artist cu un concept asemănător cu gândirea mea, acesta creează design-uri inspirate din orice îi este cerut. (@pierce_woodward)”


4) Unde îți putem găsi creațiile?

„Creațiile mele sunt mereu disponibile pe Instagram @jewelrybymela , pentru o imagine mai clară asupra produselor, să mă urmăriți pe TikTok @jewelrybymela, momentan este în lucru, dar veți putea pune comenzi în curând pe site-ul meu jewelrybymela.ro.”


5) Cum te-a ajutat școala să evoluezi în acest plan?

„Cu toate că abilitățile de care am nevoie pentru creațiile mele nu au fost dobândite de la școală, școala mi-a format un mod de gândire revoluționar, de a nu renunța la visul meu și la ce am reușit să creez. Totodată, datorită evenimentelor la care am fost în cadrul școlii, am fost contactată de mai mulți organizatori dornici să mă ajute și să mă promoveze.”



6) Vrei să transformi acest hobby într-o posibilă sursă de venit pe termen lung?

„Cu siguranță mi-ar plăcea ca pasiunea mea să devină o sursă de venit pe termen lung, ar fi un vis devenit realitate nu doar pentru mine, ci probabil pentru orice artist. Deși poate fi un drum lung, consider că am parte de un început promițător și încerc să nu las acest lucru să se irosească.”


7) Care este sursa ta de inspirație?

„Una dintre principalele mele surse de inspirație sunt prietenii mei și persoanele pe care le iubesc cel mai mult, aceste persoane mă inspiră, dar mă și ajută să continui și să evoluez în ceea ce fac. Fără aceste persoane nu aș fi reușit să ajung unde sunt acum, acestea sunt persoanele care au fost lângă mine la fiecare eveniment, însă și în timpul procesului de promovare a fiecărui produs în parte, iar pentru aceste lucruri nu pot să le mulțumesc îndeajuns.”


8) Îți manageriezi singură afacerea, dacă da, cum?

„Deși nu este ușor, îmi manageriez singură afacerea, pe langă confecționatul bijuteriilor, sarcinile mele sunt: cumpăratul materialelor și a aparaturii, acolo unde este cazul, fotografiatul și filmatul bijuteriilor, editatul pozelor și al videoclipurilor, alcătuirea postărilor, iar atunci când am ocazia creez afișe cu scopul de a-mi promova evenimentele la care particip.”


9) Poți să ne arați unele dintre modelele tale mai populare?











Câteva dintre modelele artistei sunt:


Autor: Mara Vereș – Redactor Șef GOJDIȘTII

239 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page