top of page

Anne-Marie Stanciu - Director Anti-Bullying


Autor: Sara Filimon - Redactor GOJDIȘTII


Continuăm seria de articole despre ,,echipa din spatele ecranului” cu directorul Anti-Bullying din cadrul Consiliului nostru. Așadar, haideți să o cunoaștem mai bine pe Anne-Marie Stanciu!

Anne frecventează Colegiul ,,Emanuil Gojdu” încă din clasa a 5-a, iar în clasa a 9-a a devenit chiar și șef de clasă, prin urmare, pe parcursul anilor, a avut nenumărate ocazii pentru a afla cu ce ,,se mănâncă”, de fapt, Consiliul Elevilor. Fire sociabilă, întotdeauna solidară cu cei din jur, ea și-a ales, cu siguranță, funcția din cadrul Consiliului care i se potrivește cel mai bine - aceea de ,,a mă implica sufletește și de a ajuta persoanele care au nevoie”. Totodată, Anne a aplicat pentru acest post nu doar pentru că l-a considerat potrivit pentru ea însăși, ci și pentru schimbările sau plusul pe care ea a dorit să îl aducă Consiliului.

În calitate de director Anti-Bullying, Anne are, la rândul ei, o serie de atribuții și responsabilități, chiar dacă postul pe care îl ocupă implică mai multă ,,libertate”, spre deosebire de cele ale altor colegi de-ai ei, ea având posibilitatea de a dezvolta proiecte bazate pe propriile sale idei, fără a fi condiționată în vreun fel. Totuși, rolul său în cadrul Consiliului, dincolo de inițiativele desfășurării diferitelor campanii și realizării proiectelor, constă în sprijinirea tuturor celor care se confruntă cu problema Anti-Bullyingul-ului, găsirea metodelor și, în final, a soluțiilor pentru rezolvarea acestui conflict, prin intermediul filmulețelor realizate de către ea până în momentul de față.

De la începerea mandatului, Anne a realizat cu succes 3 videoclipuri promovate pe rețelele de socializare, conținând următoarele teme: Ziua non-violenței în școli, Cyber-Bullying-ul și Cum să reacționăm într-o situație de bullying. În viitor, ea își propune să organizeze un webinar despre anti-bullying la care să participe invitați speciali, dornici să le vorbească elevilor în legătură cu acest subiect fragil.

În ceea ce privește colaborarea sa cu doamna profesor Mihaela Mincic, Anne mi-a mărturisit faptul că dumneaei reprezintă un factor vital pentru postul său și, nu în ultimul rând... ,,Doamna profesoară și consilier mă ajută mereu și îmi dă sfaturi folositoare în tot ceea ce fac, lucru care îmi face munca mult mai frumoasă”.

Nu aș vrea să închei înainte de a-i mulțumi Annei pentru ajutorul acordat în întocmirea acestui articol și de a-i ura mult succes în realizarea proiectelor viitoare, iar, în ceea ce îi privește pe gojdiști, sper din suflet că v-am oferit o imagine de ansamblu cât se poate de clară referitoare la ceea ce presupune funcția de director Anti-Bullying și v-am convins ca, în eventualitatea ivirii unei dificultăți ce ține de domeniul Bullying-ului, să apelați cu încredere la ajutorul colegei voastre Anne, pentru a găsi împreună soluția potrivită problemei cu care vă confruntați!
Logo-ul departamentului realizat de George Gal - grafician GOJDIȘTII

Autor: Sara Filimon - Redactor GOJDIȘTII

312 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page