top of page

Alergăm alături de profesorii noștri 2Autor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII


„Alergăm alături de profesorii noștri” este noua activitate organizată de consiliul elevilor și are scopul de a inspira elevii să alerge. 6 din membrii Consiliului Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, au ieșit la alergat alături de domnul profesor Ciprian Sonea.


Pe întreaga durată a activității au fost respectate măsurile de distanțare!


Elevii s-au întâlnit cu doamnul profesor în cursul zilei de luni 18 aprilie în parcul Ion I. C. Brătianu (Muncitoresc), s-au organizat și au început să alerge, pe un traseu special ales de domnul profesor, inspirat de cei de la XTERRA, au reușit să alerge 12 km pe un traseu destul de dificil în aproximativ 2 ore cu pauze.Traseul începe din parcul Ion I. C. Brătianu, se ajunge pe strada Sofiei, Livezilor și coborâre pe Piatra Craiului, iar destinația finală este locul de început.


La final i-am adresat două întrebări doamnului profesor pentru a vedea și puntul său de vedere despre cum a decurs activitatea.Cum puteți descrie experiența de a alerga cu elevi?


Experiența a fost, cu siguranță una plăcută, interesantă, o inițiativă bună pentru aceste condiții grele, care ne ajută să revenim cât de cât la normalitate. Cu siguranță a fost o perioadă grea pentru toată lumea și e bine că elevii vor să iasă și să se depășească. Este o modalitate bună de a avea un stil de viață sănătos, să ieși din fața ecranelor, dintre cei patru pereți, ieșitul în aer liber este cât se poate de sănătos atât psihic, cât și social.


Cum ați ales traseul?


Am un grup cu care alerg, Speed Runners se numesc, am alergat cu ei mai mult în zona aceasta, multă vreme la început alergam tot în parc și a devenit ușor plictisitor, așa că m-am gândit să fie mai interesant, să fie și elevație, nu doar un traseu plat, chiar în zona aceasta mai există și un concurs ținut de cei de la XTERRA, care m-a inspirat în alegerea traseului.


Elevii au fost la fel de entuziasmați pentru acest eveniment, la fel ca data trecută, iar noi nu i-am dezamăgit. Așa cum ne-au relatat câțiva din participanți „cel mai frumos lucru a fost faptul că am alergat într-un mediu sigur, ne-am distrat, dar a fost și foarte relaxant”.

Îi mulțumim domnului profesor pentru timpul acordat și pentru dedicare.Acest tip de activități ne aduc mai aproape de profesori și ne fac să înțelegem că ei sunt mult mai mult decât materia predată.


Le mulțumim și participanților: Tudor Pop, Ștefan Abrudan, Rareș Bucur, Cseke Ștefan, Ruzsa Darius, Cosmina Liț, Anne Stanciu, Mara Vereș, Carolina Mihele, Cezara Pele și Iulia Costea.


Autor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII

349 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page