top of page

Alergăm alături de profesorii noștriAutor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII


„Alergăm alături de profesorii noștri” este noua activitate organizată de consiliul elevilor și are scopul de a inspira elevii să alerge. 9 din membrii Consiliului Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, au ieșit la alergat alături de doamna profesor Mihaela Mincic.


Pe întreaga durată a activității au fost respectate măsurile de distanțare!


Elevii s-au întâlnit cu doamna profesoară în cursul zilei de joi 11 martie, s-au organizat și au început să alerge. Au luat în total 3 pauze a câte 3 minute și au reușit să alerge cei 10 km propuși în mai puțin de o oră!
La final i-am adresat două întrebări doamnei profesoare și mi-am întrebat colegii cum li s-a părut experiența.


Care este motivația dumneavoastră pentru a alerga?


Motivația principală este cea legată de faptul că alergatul vorbește în foarte multe cazuri despre tine, despre energie, despre perseverență. De ce alerg? Pentru că îmi dă energie, îmi dă claritate, îmi dă liniște și pot să văd schimbarea anotimpurilor, alerg de obicei în locuri în care pot să văd natură și oameni.


Cât de des alergați și cum i-ați sfătui pe elevi să alerge?


Fiecare trebuie să își găsească ritmul în funcție de ceea ce își dorește. Eu alerg, în medie de 4 ori pe săptămână, minim 8 km, maxim 10. Îl sfătuiesc pe fiecare să o facă în felul și ritmul propriu.
Iar acum să vedem cum li -a părut experiența colegilor mei:


Cum vi s-a părut experiența?


Mara Pălii și Tudor Pop (directori sportivi): A fost frumos să alergăm alături de doamna profesoară, această activitate întărește relația profesor-elev. Este interesant să îți vezi profesorii și înafara școlii, am putut să vorbim deschis și despre alte lucruri.


Alți elevi:

- Mi-a plăcut cum ne-a ambiționat întreaga activitate, a fost o experiență pe care sper că o vom putea repeta.


- A fost o experiență extraordinară, o recomand 100%.


- Cu toate că nu am alergat pot spune că a fost o experiență super, a fost prima activitate în aer liber la care am participat de când a venit pandemia și pot spune că mi-a oferit multă speranță că totul va fi bine din nou.

Îi mulțumim doamnei profesoare pentru timpul acordat și pentru dedicare.

Acest tip de activități ne aduc mai aproape de profesori și ne fac să înțelegem că ei sunt mult mai mult decât materia predată.


Le mulțumim și participanților: Tudor Pop, Mara Pălii, Ștefan Abrudan, Andrei Baidoc, Rareș Bucur, Sânziana David, Mălina Moisi și Andreea Lungu.


Autor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII


730 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page