top of page

Acceptă challenge-ul sportiv propus de Tudor Pop și Mara Pălii!


Autor: Mela Ardelean - Redactor Șef GOJDIȘTII



Alătură-te mișcării #morethanjustschool

Împreună cu directorii sportivi Tudor Pop (clasa a X-a C) și Mara Pălii (clasa a X-a D) am organizat un challenge online, care presupune activități sportive alese și chiar demonstrate de Tudor.

Vă invităm să acceptați provocarea lansată de Tudor, iar mai apoi să ne trimiteți și activitatea voastră, sau să ne spuneți cum vi s-a părut fiecare exercițiu.


Haideți să vedem ce ne transmite Tudor și să vizionăm videoclipul lui!



Tudor:


Azi vom începe împreună o noua serie de exeriții sportive care să ne dezmorțească din statul în fața monitorului toata ziua.


Vom face mai multe serii de exerciții, încălzind astfel toate grupele musculare principale ale corpului.


Exercițiile se vor face în serii de 30 de secunde și la 2 exercitii avem o pauză de 30 de secunde.


Începem cu exerciții pentru brațe:


1. Avem primul exercițiu în care începem din poziție de flotare și facem extensii pe antebrat. Un punct foarte important al exercițiului este să încordăm abdomenul și să îl ținem drept pe toată durata exercițiului.


2. Al doilea exercițiu este unul cunoscut de toată lumea, adică flotările clasice, în care scopul principal este să respirăm adânc la coborâre și să forțăm în urcare.


-acum vom avea o pauză de 30 de secunde în care ne relaxăm mușchi cu care tocmai am lucrat.


A doua serie de exerciții va fi una pentru abdomen:


1. Primul exercițiu este unul simplu în care, din culcat dorsal cu picioarele întinse înainte, venim cu picioarele pana la piept și apoi le întindem în sus, ca și cum am sta în poziție de lumânare, apoi revenim la poziția inițială fără a pune picioarele jos.


2. Acum vom încerca ceva mai complex, ne așezăm în șezut, ținem abdomenul și picioarele la 45 de grade și facem extensii laterale cu corpul.


-avem încă o pauză în care relaxăm mușchii folosiți.


Ultima serie este pentru picioare:


1. Aici avem ceva mai complicat, ne lăsăm pe genunchi cu picioarele la spate și gleznele întinse și de aici sărim în picioare și încercăm să efectuăm o săritură cât mai înaltă în urcare, ca o explozie.


2. Ultimul exercițiu pe azi, din poziție de flotare, aducem genunchii până la umăr, iar la întoarcere să ne concentrăm pe respirația adâncă.


Acesta a fost circuitul de azi, sper că v-a plăcut și vă așteptăm și pe voi să vă filmați și să ne arătați evoluția voastră.

Puteți să ne trimiteți videoclipurile sau feedback-ul vostru pe:


Instagram: @cnego.cse


Autor: Mela Ardelean - Redactor Șef GOJDIȘTII

686 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page