top of page

Acceptă challenge-ul sportiv propus de Mara Pălii și Tudor Pop!

Autor: Mela Ardelean - Redactor Șef GOJDIȘTII





Alătură-te mișcării #morethanjustschool


Împreună cu directorii sportivi Mara Pălii (clasa a X-a D) și Tudor Pop (clasa a X-a C) am organizat un challenge online, care presupune activități sportive alese și chiar demonstrate, de această dată de Mara.

Vă invităm să acceptați provocarea lansată de Mara, iar mai apoi să ne trimiteți și activitatea voastră, sau să ne spuneți cum vi s-a părut fiecare exercițiu.


Haideți să vedem ce ne transmite Mara și să vizionăm videoclipul ei!





Mara:


Astăzi vom face o serie de exerciții realizabile de toată lumea, ca să prevenim puțin durerile de spate, de umeri și de gât cauzate de statul în fața calculatorului.


Exercițiile vor dura în total 4 minute, fără pauză.


Începem cu un exercițiu cunoscut de toată lumea, flotările.

Prin extensia brațelor aflate cu palmele de sol, ridicăm și coborîm corpul întins aproape de pământ. Vom repeta de 10 ori.


Acest exercițiu va fi unul mai ușor, din poziție de flotare ne atingem cu mâna umărul opus de 20 de ori. Important este să ne ținem abdomenul drept și încordat.


Tot din poziție de flotare ridicăm de 10 ori, pe rând, fiecare picior în sus și atingem podeaua doar cu vârful degetelor.


Următorul exercițiu este puțin mai greu, din poziția pe care am avut-o și la celelalte exerciții, printr-o săritură ajungem în ghemuit și menținem pentru 1-2 secunde de 10 ori.


Avem două exerciții și pentru abdomen:


1. Culcat dorsal, avem picioarele îndoite și mâinile la ceafă, aducem picioarele la piept, revenind la poziția inițială fără să atingem podeaua cu spatele sau picioarele. Acest procedeu se repetă de 15 ori.


2. Ne întindem pe podea cu fața în sus, cu genunchii flexați și cu tălpile pe sol. Punem mâinile la ceafă și împingem partea de jos a spatelui în podea și ridicăm umerii.


Ne ridicăm și depărtăm picioarele la nivelul umerilor, ducem bazinul în spate până avem genunchii îndoiți la 90 de grade și facem o săritură cât mai înaltă ca să avem picioarele întinse și revenim la poziția inițială. După ce repetăm acest procedeu de 15 ori, menținem această poziție timp de 30 de secunde și facem mici balansări.


Puteți să ne trimiteți videoclipurile sau feedback-ul vostru pe:


Instagram: @cnego.cse


Autor: Mela Ardelean - Redactor Șef GOJDIȘTII

178 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page