Înapoi la școală cu program normalAutor: Mara Vereș

După un an școlar dificil, cele mai evidente schimbări fiind regăsite în viața de zi cu zi, de la lucruri precum distanțierea socială la orele online sau la purtatul măștii pe tot parcursul orarului școlar. Toate aceste schimbări ne-au determinat să apreciem mai mult libertatea pe care o aveam înainte de această pandemie. În momentul de față, trăim niște clipe complexe și pline de incertitudini.


Luând în considerare faptul că, anul trecut ne-am creat o anumită rutină rezultată din situația actuală a vremurilor rele pe care le trăim, anul acesta a început într-o manieră cât mai apropiata de normalul cu care am fost obișnuiți.


Noul an școlar a început fizic, sperând că așa va continua până în luna iunie. Orele desfășurându-se în mod normal, acestea fiind de câte 50 de minute, iar pauzele de 10, respectiv 20 de minute.


Tocmai pentru că ne interesează și contează părerile colectivului gojdist, am decis să le solicităm opinia în legătură cu reîntoarcerea la școală cu program normal.


,, După părerea mea, e mult mai bine că ne-am întors la școală așa cum eram obișnuiți înainte de pandemie, fiindcă după atâta timp în care am stat acasă și viețile ne-au fost date peste cap e bine, să revenim în sfârșit la normal. Deși era mai puțin stresant să învățăm online, cred că doar mergând fizic putem înțelege materia predată, în cel mai eficient mod. Este puțin obositor să stăm din nou la școală 6 ore cu masca pe față, dar cred că la urma urmei merită.” - Briana Soare (10E)


,,Eu cred că școala ar trebui să continue în format fizic. În primul rând, pentru interacțiunea dintre elevi și pentru legăturile care se creează și care sunt, în același timp, extrem de necesare la vârsta copilăriei și a adolescenței. În al doilea rând, pentru partea academică care, indescutabil, în majoritatea cazurilor are de suferit atunci când vorbim despre învâțământul online, dar cred că dincolo de partea academică, cea mai importantă este partea de relaționare interumană.” - Raluca Mica, prof. Limba engleză


În această perioadă, toți ne-am dat seama cât de importantă este școala pentru noi și cât de mult îi ducem dorul, chiar dacă unii dintre noi, în aceste condiții, preferă școala online. Așadar, sunt de părere că, toate lucrurile vor reveni la normal, doar dacă nu neglijăm restricțiile care ne-au fost impuse, restricții care, în același timp, ne protejează sănătatea.

180 views0 comments

Recent Posts

See All