top of page

Împreună pentru Georgiana CordeaAutor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII


Gia, colega noastră din clasa a VI-a C, are nevoie de ajutorul nostru. Ea a fost diagnosticată cu TUMORA DE SAC YOLK (tumora malignă a ovarului cu multiple metastaze). Doar pentru chimioterapia ce va urma, Georgiana are nevoie de 50.000 de euro, sumă ce reprezintă doar o parte, nefiind inclus și transplantul de celule de care are nevoie în urma chimioterapiei.


Haideți să o ajutăm cu cât putem, fiecare dintre noi pe Georgiana. Aici aveți datele de contact necesare pentru donații, iar mai apoi vom afla povestea Georgianei:


IBAN: RO35INGB0000999911407869, Anca Cordea

BIC / SWIFT: INGBRO83BTRLRONCRT0225327902, Anca CordeaTotul a început la începutul lunii noiembrie 2019, când Gia a început să simtă niște dureri de burtă. Aceasta a fost programată la un ecograf. După două zile, în 25 noiembrie, Georgiana s-a prezentat la urgențe, unde a fost operată. În urma operației, i s-au extirpat două treimi din tumoare, în lipsa unui chirurg cardiovascular.


În urma analizelor, tumora s-a confirmat că e canceroasă, părinții Georgianei au ajuns cu analizele în Germania, unde au primit același răspuns. Când s-au întors din Germania, Georgiana a spus că nu își mai simte picioarele și că nu mai poate sta în picioare. În urma unui RMN la coloană făcut la Timișoara, s-a găsit o tumoară în interiorul coloanei, ce presa măduva. A mai suferit o operație la spate la Timișoara unde i-a fost scoasă metastaza de la coloană.


În ianuarie Georgiana a început ședințele de chimioterapie, în urma celor 4 ședințe a câte 5 zile de chimioterapie analizele au fost bune, însă la trei luni după acestea, analizele au ieșit rău, markerii tumorali au crescut. Părinților li s-a recomandat ca Gia să înceapă din nou chimioterapia.

Am fost la Insitutul Clinic Fundeni pentru a relua aceleași proceduri, cu simptomele specifice cancerului, căderea părului, etc. După ce a terminat cele 4 ture la Fundeni, doamna doctor Culiță Anca a spus că se recomandă ca Georgiana să facă operație de celule stem, care presupune că i-a pus în piciorul stâng și din sânge i-a luat niște celule, care în mod normal se tratează timp de 20 de zile și apoi se reintroduc în corp. Când a fost chemată după șase săptămâni să-i reintroducă celulele, markerii tumorali erau foarte mari și atunci medicii au spus că nu-i pot reintroduce celulele.


Gia a început a treia procedură de chimioterapie. A făcut o ședință, iar din cauză că rezultatele erau proaste, Georgiana a avut și dureri, spre deosebire de primele două ture, și datorită faptului că boala era înaintată. La recomandarea prietenilor și colegilor, mama Georgianei s-a orientat spre Istanbul.


A făcut analize de sânge, iar markerii tumorali au ieșit mari. În aceeași zi, adolescenta a făcut PET CT. În urma analizelor, a apărut că Georgiana are în mai multe locuri tumori. Recomandarea medicilor a fost să înceapă a doua zi o nouă serie de chimioterapie. De vineri, 23 aprilie, Georgiana a început continuarea celei de-a treia ședințe de chimioterapie, începută la Fundeni.


Pentru chimioterapia pe care o va efectua la Istanbul, Georgiana are nevoie de 50.000 euro, costuri care nu includ și transplantul de celule stem necesar în urma chimioterapiei.


Sursa: https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/o-adolescenta-de-13-ani-din-oradea-diagnosticata-cu-o-tumoare-canceroasa-are-nevoie-de-ajutor-a-inceput-a-treia-serie-de-chimioterapie-3694759/


Georgiana are nevoie de ajutorul nostru, pentru cei ce nu o cunosc atât de bine, noi vă putem spune că este o fetiță talentată, participând de mică la emisiuni și concursuri precum Next Star și frecventând cursuri de canto.


Autor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII


141 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page