top of page

Împreună pentru Georgiana CordeaAutor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII


Gia, colega noastră din clasa a VI-a C, are nevoie de ajutorul nostru. Ea a fost diagnosticată cu TUMORA DE SAC YOLK (tumora malignă a ovarului cu multiple metastaze). Doar pentru chimioterapia ce va urma, Georgiana are nevoie de 50.000 de euro, sumă ce reprezintă doar o parte, nefiind inclus și transplantul de celule de care are nevoie în urma chimioterapiei.


Haideți să o ajutăm cu cât putem, fiecare dintre noi pe Georgiana. Aici aveți datele de contact necesare pentru donații, iar mai apoi vom afla povestea Georgianei:


IBAN: RO35INGB0000999911407869, Anca Cordea

BIC / SWIFT: INGBRO83BTRLRONCRT0225327902, Anca CordeaTotul a început la începutul lunii noiembrie 2019, când Gia a început să simtă niște dureri de burtă. Aceasta a fost programată la un ecograf. După două zile, în 25 noiembrie, Georgiana s-a prezentat la urgențe, unde a fost operată. În urma operației, i s-au extirpat două treimi din tumoare, în lipsa unui chirurg cardiovascular.


În urma analizelor, tumora s-a confirmat că e canceroasă, părinții Georgianei au ajuns cu analizele în Germania, unde au primit același răspuns. Când s-au întors din Germania, Georgiana a spus că nu își mai simte picioarele și că nu mai poate sta în picioare. În urma unui RMN la coloană făcut la Timișoara, s-a găsit o tumoară în interiorul coloanei, ce presa măduva. A mai suferit o operație la spate la Timișoara unde i-a fost scoasă metastaza de la coloană.


În ianuarie Georgiana a început ședințele de chimioterapie, în urma celor 4 ședințe a câte 5 zile de chimioterapie analizele au fost bune, însă la trei luni după acestea, analizele au ieșit rău, markerii tumorali au crescut. Părinților li s-a recomandat ca Gia să înceapă din nou chimioterapia.

Am fost la Insitutul Clinic Fundeni pentru a relua aceleași proceduri, cu simptomele specifice cancerului, căderea părului, etc. După ce a terminat cele 4 ture la Fundeni, doamna doctor Culiță Anca a spus că se recomandă ca Georgiana să facă operație de celule stem, care presupune că i-a pus în piciorul stâng și din sânge i-a luat niște celule, care în mod normal se tratează timp de 20 de zile și apoi se reintroduc în corp. Când a fost chemată după șase săptămâni să-i reintroducă celulele, markerii tumorali erau foarte mari și atunci medicii au spus că nu-i pot reintroduce celulele.


Gia a început a treia procedură de chimioterapie. A făcut o ședință, iar din cauză că rezultatele erau proaste, Georgiana a avut și dureri, spre deosebire de primele două ture, și datorită faptului că boala era înaintată. La recomandarea prietenilor și colegilor, mama Georgianei s-a orientat spre Istanbul.


A făcut analize de sânge, iar markerii tumorali au ieșit mari. În aceeași zi, adolescenta a făcut PET CT. În urma analizelor, a apărut că Georgiana are în mai multe locuri tumori. Recomandarea medicilor a fost să înceapă a doua zi o nouă serie de chimioterapie. De vineri, 23 aprilie, Georgiana a început continuarea celei de-a treia ședințe de chimioterapie, începută la Fundeni.


Pentru chimioterapia pe care o va efectua la Istanbul, Georgiana are nevoie de 50.000 euro, costuri care nu includ și transplantul de celule stem necesar în urma chimioterapiei.Georgiana are nevoie de ajutorul nostru, pentru cei ce nu o cunosc atât de bine, noi vă putem spune că este o fetiță talentată, participând de mică la emisiuni și concursuri precum Next Star și frecventând cursuri de canto.


Autor: Mela Ardelean – Redactor Șef GOJDIȘTII


141 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

댓글


bottom of page